HZZ-Verzamelaars-Homepage

Nieuwsbrief

 

Klik hier om regelmatig informatie te ontvangen over nieuwe uitgaven van deze Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrieven van maart t/m december 2007

 

 

31 December 2007    HZZ standbeelden

 

Enige tijd geleden hebben we van Leni v.d. Hoven en Annelies v.d. Bergh foto’s ontvangen van standbeelden met horen zien en zwijgen. Van Leni een opname uit Frankrijk (Toreilles of omgeving) en van Annelies een foto opgenomen in een dorpje in Noord Italië bij de berg Monterosa. Aan beiden, heel hartelijk dank daarvoor. De foto’s zijn nu aan het album met HZZ standbeelden toegevoegd. Klik op de laatste twee afbeeldingen (maar ook de andere foto’s zijn de moeite van het bekijken waard).

 

30 December 2007    Monk-e-Mail

 

De informatie over deze grappige website kregen we van Bruce Kittess in USA. Meteen uitgeprobeerd natuurlijk. Om onze mededeling via Monk-e-Mail in het engels te zien en te horen: hier klikken (en de luidsprekers aanzetten!). Het wordt dan meteen ook een uitdaging om via dit engelse programma de tekst “horen zien en zwijgen” in het nederlands te laten zeggen. Door de tekst fonetisch op te schrijven en steeds maar weer af te luisteren en aan te passen, ging het er een beetje op lijken. Tenminste, dat hopen we. Hier klikken.

 

29 December 2007    Plaatje van de Maand voor Januari 2008

 

Het Plaatje van de Maand voor Januari 2008 is een ontwerp van Wolfgang Judex in Duitsland. “Traummichel” is de naam van een fantasiefiguur en het betekent zoiets als “Droom-Michieltje”. Als je zelf ook een leuke of interessante foto hebt, die geschikt zou kunnen zijn als Plaatje van de Maand, stuur ons een mailtje. Om alle Plaatjes van de Maand te zien, hier klikken.

 

28 December 2007    Nieuwjaarswensen

 

Alle vrienden van Horen, Zien en Zwijgen wensen we een gelukkig en gezond 2008 en de verzamelaars ook nog veel nieuwe aanwinsten.  Klik hier voor de mededeling en vergeet niet de luidsprekers aan te zetten.  Als het plaatje niet meteen opkomt, probeer het later nog eens.

 

21 December 2007    Kerstgroeten

 

In het gastenboek staan een aantal kerstkaarten van HZZ verzamelaars en ook die van ons. Hier klikken.

 

20 December 2007    Verzamelkrant

 

In de Verzamelkrant van december 2007 staat een artikeltje over Horen, Zien en Zwijgen. Dit naar aanleiding van een interview in Veendam toen we op weg waren naar de HZZ dag in Leeuwarden. Ik heb het artikel zelf nog niet gezien, maar een proefnummer is onderweg naar Zwitserland. Joke Holleman heeft even op de site www.verzamelkrant.nl gekeken en gezien dat je daar een gratis proefnummer kunt aanvragen. Zo gezegd, zo gedaan en ze had het decembernummer binnen twee dagen in huis. Misschien een idee voor diegenen die de Verzamelkrant nog niet kennen?

 

12 December 2007    De HZZ dag in 2008

 

De volgende HZZ dag is gepland voor zaterdag 4 oktober 2008 in Eerbeek*. Deze dag wordt georganiseerd door Foka en Johan Veen. Noteer deze datum alvast in je kalender! Zodra er meer nieuws bekend is, kun je dat hier in deze Nieuwsbrief lezen.                          

(*Eerbeek ligt tussen Arnhem en Apeldoorn)

 

11 December 2007    Nieuwe beoordelingen

 

Een aantal interessante horen, zien en zwijgen beeldjes worden besproken. Klik hier om er meer over te lezen.

 

10 December 2007   Drie nieuwe Verzamelaarsportretten

 

Drie verzamelcollega’s vertellen waarom, wanneer en hoe ze met het verzamelen van Horen, Zien en Zwijgen begonnen zijn: Max Flückiger uit Zwitserland,  Bert Willering uit Nederland en  Heike B. uit Duitsland. Deze en andere interessante verhalen zijn te vinden op de Verzamelaarsbladzijde.

 

29 November 2007   Plaatje van de maand - December 2007

 

De 3 horen, zien en zwijgen apen van het  Plaatje van de Maand voor December zijn al helemaal klaar voor de feestdagen. Om alle plaatjes van de Maand te zien, hier klikken.

 

21 November 2007   Unieke & Bijzondere HZZ

 

Een aantal verzamelaars hebben gevraagd of het mogelijk zou zijn om een nieuwe afdeling met unieke of heel bijzondere Horen, Zien en Zwijgen figuren te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Hier klikken om het een en ander te bekijken. Het is duidelijk dat we aangewezen zijn op informaties van andere verzamelaars. Als je een HZZ bezit die uniek is of bijzonder, stuur ons foto’s en een beschrijving en we zullen het graag in de website opnemen. Als je niet weet hoe je met ons contact kunt opnemen? Klik hier. Tot dan.

 

18 November 2007   Bladzijde 2 van deze website helemaal vernieuwd

 

Toen ik met deze website begon, had ik geen enkele ervaring en kennis hoe een homepage in elkaar zit. Ik heb daarom alle fasen van “learning by doing” - “al doende leert men” meegemaakt. En ik ben overigens nog steeds in die fase.

Heel spoedig ontdekte ik, dat heel veel dingen beter, gemakkelijker of logischer konden, maar als je daaraan gaat toegeven, dan komt zo’n website nooit op het internet. Daarom volgde ik het oude gezegde: “We maken misschien fouten, maar we gaan gewoon door”. Het resultaat was een website met een enorme hoeveelheid aan informatie, maar wel moeilijk om het een en ander te vinden.

Daarom is nu bladzijde no. 2 van deze website volkomen gereorganiseerd en vanaf deze pagina kan iedereen hopelijk met een paar muisklikjes alle informaties vinden.

Als het een en ander niet zo gaat als het gepland is (bijv. foute links) laat me het svp weten. Ik zou het leuk vinden als je me wil schrijven wat je van de veranderingen denkt en/of wat er nog verbeterd kan worden. Hoop iets van je te horen.

 

16 November 2007   Nieuwe beoordelingen van HZZ  beeldjes

 

Nieuwe beoordelingen van horen zien en zwijgen beeldjes die je misschien interesseren. Hier klikken.

 

08 November 2007   Nieuw Verzamelaarsportret:  Ine Beker

 

Op de Verzamelaarsbladzijde is alweer een nieuw portret te vinden. Ine Beker vertelt waarom ze met het verzamelen van Horen Zien en Zwijgen begonnen is en wat dit symbool voor haar betekent. Als je zelf ook een verzamelaarsportret zou willen hebben, geen probleem, laat het ons weten.

 

05 November 2007   Website statistiek: 195 bezoekers per dag

 

Niet bijzonder opwindend voor de meeste bezoekers van deze website, maar erg fijn voor de webmaster. We zijn nu bij een gemiddelde van 195 bezoekers op deze website PER DAG! Wat nog leuker is, heel veel komen uit Japan. Alle bezoekers zijn heel hartelijk welkom en iedereen die op- of aanmerkingen heeft kan ons hier een email sturen

 

04 November 2007   Nieuw Verzamelaarsportret:  Jitske Dankert

 

Een nieuw portret op de bladzijde met HZZ verzamelaars en wel van Jitske Dankert. Wat de Friezen en Friezinnen wel leuk zullen vinden, is dat er naast nederlands, duits en engels ook een friese versie is. Jitske heeft zelf ook een leuke website met o.a. haar HZZ verzameling en ook een uitvoerig bericht over de HZZ 2007 dag in Leeuwarden.

31 Oktober 2007        Plaatje van de Maand - November 2007

 

Deze keer komt de foto van de maand uit Zuid Afrika. Als je zelf ook een leuke of interessante foto hebt, die geschikt zou kunnen zijn als Plaatje van de Maand, stuur ons een mailtje.

Om alle Plaatjes van de Maand te zien, hier klikken.

 

28 Oktober 2007        Songtekst Horen Zien en Zwijgen in de Friese taal

 

Het was te verwachten, dat na de HZZ dag in Leeuwarden, de Friese taal weer extra aandacht krijgt. We hebben dan ook met veel plezier een songtekst met Hoor, Zie en Spreek geen Kwaad in het Fries: Hear Sjoch En Sprek Gjin Kwea in de rubriek Poezie & Songs opgenomen.

 

27 Oktober 2007        Three Wise Monkeys Conference 2008 in USA

 

Klik hier voor het laatste nieuws over de Three Wise Monkeys Conference 2008 in de USA, die door medeverzamelaars Portia & Vidner McCraw georganiseerd wordt.  Omdat we aannemen dat iedereen die er naar toe zou willen gaan, ook voldoende Engels verstaat, hebben we geen vertaling gemaakt. Als je vragen hebt, laat het ons even weten.

 

26 Oktober 2007        Nieuwe waardebepalingen

 

Er zijn weer een aantal nieuwe schattingen en beschrijvingen van horen, zien en zwijgen aapjes, die je misschien wel wil lezen. Nieuw is ook dat de teksten van deze waardebepalingen nu in alle drie de talen van deze website beschikbaar zijn. Klik hier.

 

25 Oktober 2007        Nieuw Verzamelaarsportret:  Gozen Beikes

 

Er is weer een nieuw portret op de verzamelaarsbladzijde: Meet other Collectors en deze keer is dat Gozen Beikes uit Groningen.

Als je zelf ook graag een eigen verzamelaarsportret in deze website wil hebben, neem dan contact op. Wat we nodig hebben is een paar foto’s en een verhaal in je eigen woorden. De rest doen wij en dat is nog gratis ook. Klik hier voor details.

 

17 Oktober 2007        Fotoalbum van de HZZ 2007 dag

 

Diverse deelnemers hebben ons foto’s gestuurd, waarvoor hartelijk dank. We hebben die foto’s, die het meest geschikt daarvoor zijn, in een album samengesteld. Het geheel is te bekijken door hier te klikken.

Zoals duidelijk te zien is, was het een heel gezellige bijeenkomst van oude en nieuwe vrienden.

Klik hier om te zien wat de Leeuwarder Courant over deze dag geschreven heeft.

 

13 Oktober 2007         HZZ dag 2007 in Leeuwarden

 

Met 54 deelnemers was deze verzamelaarsdag in Friesland in alle opzichten zeer geslaagd. Hartelijk dank aan de organisatoren. Klik hier om een paar eerste foto’s te zien. Aan een fotoalbum voor deze website wordt nog gewerkt.

 

19 September 2007    Plaatje van de Maand - Oktober 2007

 

Deze foto voor de maand Oktober is gemaakt door onze mede-verzamelaarster Miet Hermans toen ze weer eens een keer op “apenjacht” was in Brugge in België. Als je zelf ook een leuke of interessante foto hebt, die geschikt zou kunnen zijn als Plaatje van de Maand, stuur ons een mailtje.

Om alle Plaatjes van de Maand te zien, hier klikken.

 

17 September 2007    Hartelijk dank aan Bruce Kittess

 

Dit is een goed moment om een keer “dankjewel” te zeggen aan Bruce Kittess in USA. Bruce is altijd bezig om ons te helpen met nieuwe ideeën en suggesties hoe we three-monkeys.info kunnen verbeteren en ook hoe we betere zoekresultaten voor onze website in Google en andere zoekmachines kunnen bereiken.

Bruce heeft zelf ook een interessante HZZ website die te vinden is onder www.thethreemonkeys.com

 

16 September  2007    Nieuw verzamelaarsportret

 

Nieuw op de bladzijde met HZZ verzamelaars is het portret van Paul Wyss in Zwitserland. Hij verzamelt horen zien en zwijgen al meer dan 35 jaar en heeft heel bijzondere exemplaren.

Als je zelf ook graag een eigen verzamelaarsportret in deze website wil hebben, neem dan contact op. Wat we nodig hebben is een paar foto’s en een verhaal in je eigen woorden. De rest doen wij en dat ook nog gratis.

Klik hier voor details.

 

10 September 2007    Poëzie - Animaties - Boeken

 

Wie een tijdje niet naar de bladzijde met Poëzie en Songs gekeken heeft, zou dit nu wel weer eens kunnen doen. Zoals het geval is met vele andere bladzijden van deze website, worden er regelmatig nieuwe items aan toegevoegd, zonder dat dit in de Nieuwsbrief wordt vermeld. Er zijn gewoon veel te veel nieuwe dingen om ze allemaal steeds aan te kondigen.

Diegenen die mij persoonlijk kennen, kunnen mijn vreugde begrijpen toen ik onlangs een Deens boek ontdekte met de titel: “Emil og de tre aber”. In het nederlands: “Emil en de drie apen”.

Een aantal bladzijden van deze website worden door bezoekers vaak niet bekeken, omdat ze niet weten wat er zich achter een bepaalde titel verbergt. Als je Animaties  nog nooit bezocht hebt, dan heb je wat gemist, want die bladzijde is echt heel leuk.

 

03 September 2007    HZZ monniken en nonnen

 

Geinspireerd door het Plaatje van de Maand voor September 2007 hebben we een pagina gemaakt met de HZZ monniken en nonnen in onze verzameling. Zoals altijd, is deze ook weer te vinden in de afdeling BIJZONDERE EXEMPLAREN.

 

02 september 2007    Aanmelden voor de HZZ dag in Leeuwarden (6 oktober 2007)

 

We hebben net van de organisatoren gehoord, dat er nu al met meer dan 50 deelnemers gerekend wordt. Als je van plan bent om ook te komen, vergeet dan niet om je vóór 15 september 2007 aan te melden. Hier klikken voor alle details.

 

01 september 2007    Plaatje van de maand - september 2007

 

Is het niet interessant dat een HZZ symbool dat z’n oorsprong heeft in een Japans volksgeloof, nu over de hele wereld bekend is? En dat het soms gebruikt wordt op plaatsen waar men het het allerminst verwacht?

Kijk maar eens naar ons Plaatje van de Maand voor september 2007.

Klik hier om alle Plaatjes van de Maand te zien die er tot nu toe verschenen zijn.

 

31 augustus 2007     HZZ Verzamelshop 

 

Altijd een goed idee om even de bladzijde met Horen, Zien en Zwijgen te koop te bekijken. Er worden steeds weer nieuwe exemplaren aan toegevoegd.

Voor diegenen die graag met een kredietkaart willen betalen, bestaat er een veilige en snelle mogelijkheid via PayPal.

De meeste Europeanen vinden een overschrijving makkelijker en daarvoor hebben we een Eurorekening, zodat er geen extra bankkosten ontstaan. Als er vragen zijn, even emailen.

 

23 augustus 2007     Gastenboek

 

De vakantietijd is voorbij en het aantal bezoekers van deze website neemt weer sterk toe. Zo ook het aantal berichten in ons Gastenboek! Hartelijk dank aan allen voor alle leuke reacties. Hier kun je het Gastenboek eens bekijken.  We verheugen ons natuurlijk over iedere nieuwe mededeling. Alvast bedankt.

 

22 augustus 2007     Bar Sets en Sneeuwkogels

 

Er kwamen een paar vragen binnen over HZZ BARSETJES en over SNEEUWKOGELS met Horen Zien en Zwijgen. Een goede reden om een aantal voorbeelden te laten zien. Zoals altijd, zijn ook deze weer te vinden in de afdeling BIJZONDERE EXEMPLAREN.

 

21 augustus 2007     Nieuwe HZZ plaatjes

 

Onlangs hebben we het SCHOENEN Album geupdated en dan is het de meest logische stap om ook SOKKEN met Horen Zien en Zwijgen te laten zien. En vanaf daar is het maar een kleine stapje naar DEURMATTEN & KLEEDJES, alles met de drie apen. En omdat het zo leuk is hebben we ook nog HZZ STROPDASSEN opgenomen.

Al dit en nog veel meer is te zien onder: BIJZONDERE EXEMPLAREN.

 

15 augustus 2007     Nieuwe uitgaven van deze Nieuwsbrief

 

Als je je ingeschreven hebt om een berichtje te ontvangen wanneer er weer nieuwe informaties in deze Nieuwsbrief staan, maar niets ontvangen hebt, kijk dan maar eens in je Spam- of Junkfilters. Als je niet weet hoe dat moet, vraag je internet dienstverlener of je locale computer expert. In sommige gevallen zul je verbaasd zijn wat daar allemaal in terechtgekomen is. Onze “update” emails worden 2-3 keer per maand verstuurd, dus als je tot nu toe nog niets ontvangen hebt,  neem dan contact met ons op.

 

14 augustus 2007    Style-your-Crocs en de Verzamel Shop

 

We werden een paar maal gevraagd, waar men de HZZ knopen voor Crocs kan kopen, zoals die in ons Shoe-Album te zien zijn. We hebben deze informatie nu toegevoegd en klik hier voor een directe link naar de website van een leverancier in Duitsland.

Een behoorlijk aantal HZZ van de Verzamel Shop zijn in de afgelopen paar dagen verkocht en vele nieuwe artikelen zijn er aan toegevoegd. Klik hier om te zien wat er beschikbaar is en hier om te zien wat je eventueel gemist hebt.

 

13 augustus 2007    Een heel bijzonder HZZ exemplaar

 

We hebben foto’s ontvangen van een heel bijzondere HZZ met de vraag om verdere informatie. Hier klikken. Op dit moment weten we nog niet al te veel over dit exemplaar, maar gaan diverse bronnen raadplegen. Als je zelf informaties of ideeën hebt, laat het ons svp weten.

 

08 augustus 2007    Computer virus    

 

Een van onze HZZ vrienden heeft nu net een onprettige ervaring gemaakt met een virus, dat per email binnenkomt. Het gaat om emails met de (portugese) titel: “essa vai deixar o seu dia melhor”. Maak deze emails niet open, ook al herken je de afzender, het beste is meteen verwijderen. Als je dit niet doet zoekt dit virus zelfstandig email adressen uit jouw adresboek en begint zichzelf rond te sturen. We weten nog niet wat voor verdere schade het nog kan aanrichten. Normaal gesproken geven we geen virus waarschuwingen, maar aangezien veel HZZ verzamelaars via email met elkaar in contact zijn, leek het ons in dit geval wel nuttig.

 

06 augustus 2007    Schattingen / Waardebepalingen 

 

We hebben diverse aanvragen gehad om bepaalde HZZ te beoordelen en een idee te geven over de waarde. Deze beoordelingen worden nu in deze website gepubliceerd onder WAARDEBEPALINGEN. We nemen aan dat deze informaties ook voor andere HZZ verzamelaars interessant zijn. Hier klikken.

Als je zelf een HZZ hebt waarover je meer wil weten, neem contact met ons op. Deze service is gratis en is zonder enige verplichtingen van beide kanten.

Nog meer HZZ beeldjes zijn er in de Verzamelshop opgenomen. Een van de setjes bestaat uit drie prachtige horen, zien en zwijgen geisha’s in handgeschilderd porselijn. Niet bepaald goedkoop, maar daarvoor uiterst zeldzaam.

Misschien is het ook een goed idee om de “Niet complete HZZ setjes” bladzijde te bekijken en wie weet vind je dat ontbrekende exemplaar waar je al zo lang naar gezocht hebt.

 

01 augustus 2007    Nieuwe foto’s en informaties  

 

Het is verbazingwekkend hoeveel interesse er is voor Horen, Zien en Zwijgen Tattoos. We krijgen veel aanvragen en in de website statistieken kunnen we zien dat de TATTOO bladzijde heel vaak bekeken wordt. We hebben meerdere nieuwe foto’s gekregen en op het internet gezet. Als je ze allemaal wilt zien,  klik dan hier.  De TATTOO bladzijde is te vinden in de afdeling WERELDWIJD.

Het HZZ symbool wordt regelmatig bij allerlei demonstraties gebruikt. Een aantal nieuwe foto’s zijn aan het “Demo” album toegevoegd, dat overigens ook in de afdeling WERELDWIJD te vinden is en wel onder Vergankelijke HZZ.

Twee nieuwe items zijn er aan het “Schoenen album” toegevoegd. Een paar heeft de tekst “hear no evil, see no evil, speak no evil” op de rand van de zool staan en de andere zijn “Crocs” die versierd kunnen worden met HZZ apen knopen. Het album is te vinden op de bladzijde BIJZONDERE EXEMPLAREN.

31 juli 2007          Three-monkeys.info bezoekers informatie

 

Three-monkeys.info is nu ongeveer 4 maanden op het internet. Een goed moment voor een paar statistieken. Deze website wordt nu door ongeveer 1200 mensen per maand bezocht (40 per dag). Vijf procent van alle bezoekers (ca. 60 mensen) besteden meer dan een uur om de verschillende bladzijden te bekijken. Dit is misschien voor de meesten geen opwindend nieuws, maar het geeft de auteur van deze site wel veel voldoening.

Volgens de statistieken zijn de meest populaire zoekbegrippen, waarmee deze website door Google en anderen gevonden wordt:

In het Nederlands:horen zien zwijgen - betekenis horen zien zwijgen - horen zien zwijgen tattoo - afbeeldingen horen zien zwijgen

In het Engels: three wise monkeys - evil pictures - three wise apes - see no evil hear no evil monkeys

en in het Duits: drei Affen - 3 Affen Bedeutung - die drei weisen affen - drei Affen Erklärung

 

28 juli 2007          Plaatje van de maand - augustus 2007

 

Een eigenaardige artistieke impressie van Horen, Zien en Zwijgen. Dit plaatje laten we zien zoals het is, zonder verder kommentaar.

Om alle Plaatjes van de Maand te zien die er tot nu toe zijn verschenen, hier klikken.

 

27 juli 2007          Scandinavië

 

We zijn terug van een reis naar Denemarken en Zweden. Het is zeker niet de beste plek om HZZ te vinden, maar dat wisten we al van vroegere reizen. Horen, Zien en Zwijgen afbeeldingen zijn er wel bekend, maar bijna nooit lokaal gemaakt. Klik hier om de paar (overigens mooie) HZZ te zien die in Denemarken, Zweden en Finland gemaakt werden. Het is ons nooit gelukt om HZZ te vinden die in Noorwegen gemaakt zijn.

Deze reis hebben we een HZZ item in Denemarken ontdekt dat de moeite waard is. Een grote porselijnen schaal met drie HZZ kikkers. Een opvallend exemplaar. Het geheel is 34 cm breed. We zijn er niet zeker of  dit ook een Deens product is en er zijn helaas geen merkjes of zo te ontdekken. Anneke is het ermee eens dat deze schaal een tijd lang in onze woonkamer blijft staan, wat overigens een zeker signaal is, dat het iets bijzonders is.

Hoe dan ook, het is een goede reden om al onze bestaande HZZ kikkers eens te fotograferen. Kikkers zijn, na de apen, de meest gebruikte dieren voor Horen, Zien en Zwijgen. Waarom dit zo is, weten we niet. Wanneer de bladzijde met alle HZZ kikkers klaar is, kun je er hier over lezen.

Klik hier om regelmatig geinformeerd te worden over nieuwe uitgaven van deze Nieuwsbrief

 

02 juli 2007         Nieuwe uitgaven van deze Nieuwsbrief

 

Een aantal mensen hebben ons gevraagd of we ze niet kunnen informeren, wanneer er weer nieuwe uitgaven van deze Nieuwsbrief zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Als je geinteresseerd bent, klik dan hier.  Inschrijven en uitschrijven zijn op elk moment mogelijk.

 

01 juli 2007         Plaatje van de maand - juli 2007

 

Voor juli 2007 hebben we een foto uitgezocht die thuishoort in de groep “wat schattig!!!”. Klik hier.

Om alle Plaatjes van de Maand te zien die er tot nu toe zijn verschenen, hier klikken.

 

28 juni 2007        Nieuwe HZZ in de No Evil Monkeys Collectors Shop

 

Er zijn weer een aantal nieuwe interessante HZZ in de Collectors Shop. Misschien is het een goed idee om ook de bladzijde met  “Niet komplete HZZ”  te bekijken. Misschien vind je het ontbrekende aapje, waar je al zo lang naar hebt gezocht.

 

27 juni 2007        Horloges, wekkers en andere klokken met HZZ

 

Nieuw toegevoegd aan deze homepage is een bladzijde met foto’s van wekkers en andere uurwerken met Horen Zien en Zwijgen apen. De nieuwe pagina kan gevonden worden in BIJZONDERE EXEMPLAREN ongeveer halverwege bij Clocks.

 

26 juni 2007        Website van een japanse HZZ verzamelaar

 

Toen ik onlangs iets op het internet zocht, kwam ik de interessante website van Shigeyuki Terabayashi (Mr.) in Japan tegen. Een gedeelte daarvan is helemaal gewijd aan de drie Horen, Zien en Zwijgen apen. De tekst is in het Japans, maar zelfs als je daar niets mee kunt beginnen, zijn de foto’s erg interessant en geven een goede indruk wat voor onderwerpen er besproken worden.

Ondanks de taalbarriere is het me toch gelukt om met Shigeyuki Terabayashi een direct email contact op te nemen en ik hoop dat we in de toekomst informaties kunnen gaan uitwisselen. Hij is van harte welkom in de internationale groep van HZZ verzamelaars.

De link naar deze website staat op de bladzijde VERZAMELINGEN en daar onder Japan - Shigeyuki Terabayashi.

Als je al op de pagina VERZAMELINGEN bent, is het misschien een leuk idee om ook eens naar alle andere websites met HZZ collecties te kijken, die daar te vinden zijn.

 

19 juni 2007        Uitnodiging voor de HZZ 2007 dag in Leeuwarden

 

We hebben vandaag de officiële uitnodiging voor de HZZ dag 2007 in Leeuwarden ontvangen. Klik hier voor meer informatie. We hopen op heel veel deelnemers. Iedereen die geinteresseerd is in Horen, Zien en Zwijgen is van harte welkom. Het organisatie-comité bestaat uit vier enthousiaste Friezinnen en dat alleen al is genoeg reden om aan te nemen dat het een  geweldige dag gaat worden. Vergeet niet om je op tijd aan te melden. Het beste nu meteen. Klik hier.

 

18 juni 2007         Nieuwe 3-Monkeys bedrijven

 

Er zijn nieuwe 3 Monkeys firma’s op de bladzijden BARS, SHOPS and RESTAURANTS, sommige zo nieuw dat ze nog bezig zijn om personeel aan te werven.Een van de restaurants is in Budapest, Hongarije en nu weet ik eindelijk de vertaling van “three monkeys” in het Hongaars: Három Majom.

Alle drie de bladzijden vind je onder BUSINESSES en de nieuwe firma’s vind je onderaan deze bladzijden.

 

15 juni 2007         Horen, zien en zwijgen tattoos

 

We hebben een aantal aanvragen gekregen hoe “Horen, Zien en Zwijgen” in het Japans of Chinees geschreven wordt. Dit in verband met tattoos die men wil laten maken. Deze vraag is echter niet zo eenvoudig te beantwoorden en geinteresseerden kunnen ons schrijven en we sturen dan een aantal voorstellen. In ieder geval, tattoo enthousiastelingen moeten maar eens kijken naar de speciale pagina over dit onderwerp, die te vinden is  door hier te klikken.

 

12 juni 2007          HZZ uit Litouwen -  Poezie & Songs - Afrikaanse maskers

 

Onlangs, gedurende een reis, kon ik 3 HZZ apen uit glas kopen, die gemaakt waren in LITOUWEN.  Het is mijn eerste setje uit dat land. Ik moet toegeven, dat ik eerst heb moeten nakijken hoe je dat schrijft. Helaas komt het op de foto niet helemaal over hoe mooi ze zijn. De apen zijn ca. 10 cm hoog.

Verder heb ik een aantal nieuwe gedichten en songteksten aan de bladzijde POEZIE & SONGS toegevoegd.

Foto’s van twee interessante Afrikaanse maskers met HZZ apen zijn opgenomen in de rubriek AFRICAN MASKS en als je ze wilt zien, ze staan in het album dat je op die bladzijde kunt vinden.

 

11 juni 2007          Veel gestelde vragen

 

Sinds deze website op het internet staat hebben we al veel emails met vragen over Horen Zien en Zwijgen ontvangen. Twee vragen werden meermaals gesteld en horen daarom in de groep van Veelgestelde vragen.

Het gaat daarbij om de juiste volgorde van de HZZ apen en ook om advies waaraan men denken moet wanneer men met HZZ verzamelen begint. De antwoorden zijn te vinden op de FAQ bladzijde met veelgestelde vragen en antwoorden, vragen Nr. 15 en Nr. 16.

 

09 juni 2007          Nieuwe HZZ in de Verzamelshop

 

Een van onze medeverzamelaars in België heeft een groot HZZ standbeeld (40 cm) dat een vriend uit het Verre Oosten meegebracht had. Als een soort verrassing! Het beeld is echter veel te groot voor de verzameling en wordt nu te koop aangeboden.  Alle informatie staat in de Verzamelshop. Een goede reden om eens te kijken wat voor andere HZZ er nog aangeboden worden. Hier klikken.

 

08 juni 2007          3-Monkeys-Collectors-Conference 2008 in Virginia Beach, USA

 

Vidner en Portia McCraw, organisatoren van de volgende HZZ verzamelaars bijeenkomst in de USA zijn van plan een website te maken met de mogelijkheid om online in te schrijven voor deze verzamelaarsdagen. Wanneer je geinteresseerd bent, zet de Nieuwsbrief die je nu leest bij je favorieten. Zodra de nieuwe homepage over de Virginia Beach 2008 bijeenkomst op het internet staat, kun je dat in deze Nieuwsbrief lezen.

 

07 juni 2007          Nieuwe foto-bladzijden met HZZ

 

Een van mijn vrienden vroeg me iets over een setje HZZ Boeddhas, wat een prima reden was om een verzamelpagina over al de verschillende uitvoeringen te maken. Klik maar eens hier, je zal verbaasd zijn. Omdat ik toch bezig was heb ik meteen foto-bladzijden gemaakt van HZZ kippen en eieren (ja hoor, je leest het goed!), HZZ pinguins en HZZ dolfijnen. Aangezien Australië geen apen heeft, maar wel andere interessante dieren is het de moeite waard om die bladzijde ook te bekijken. Al deze bladzijden kun je ook vinden onder BIJZONDERE EXEMPLAREN.

 

23 mei 2007          Plaatje van de maand - juni 2007

 

Een beetje vroeg misschien maar omdat er een paar nieuwsgierig waren wat het thema voor juni zou zijn, hier is het. Hier klikken.

 

20 mei 2007          Nieuwe bladzijden met HZZ standbeelden en HZZ engelen

 

Een bladzijde met HZZ standbeelden die overal op de wereld te zien zijn, was al lang in de planning. Nu kunnen deze bekeken worden in WERELDWIJD en daar bijna onderaan de bladzijde onder Standbeelden.

Een andere bladzijde die nu klaar is laat een aantal HZZ engelen, feeën, elfjes en nymfen zien. Deze pagina staat onder BIJZONDERE EXEMPLAREN en daar onder Angels.

 

19 mei 2007           Expertise en waardebepaling van HZZ verzamelstukken

 

We hebben een aantal emails ontvangen met foto’s van HZZ beeldjes met de vraag of we er iets meer over konden vertellen en vooral wat ze waard zijn. Zoals gezegd op de FAQ bladzijde met veelgestelde vragen en antwoorden, Vraag # 10, bieden we dit soort expertises en waardebepalingen aan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het is geheel vrijblijvend voor beide partijen. Klik hier om contact op te nemen.

 

17 mei 2007           Meerdere vensters ( windows) open

 

Een aantal keren werd gevraagd waarom in deze homepage nieuwe vensters (windows) geopend worden wanneer men naar een volgende bladzijde gaat.

Hier is de uitleg: deze hele website is gemaakt in drie talen; engels, nederlands en duits. Sommige bladzijden zijn alleen maar in één taal, andere zijn in alle drie de talen. Met mijn beperkte kennis van homepage maken bleken deze nieuwe vensters (windows) de enige mogelijkheid om ervoor te zorgen dat men bij het verder- of terugklikken altijd in de oorspronkelijk gekozen taal blijft.

Een extra voordeel van dit systeem is, dat men niet per ongeluk de hele website weg kan klikken, zoals dat bij andere homepages nog wel eens gebeurt.

Het nadeel is, dat wanneer men klaar is met deze homepage te bekijken, er tot max. 6 open windows weggeklikt moeten worden, wat zeker een beetje ongemakkelijk is. Mijn excuses, maar ik heb geen betere oplossing.

 

14 mei 2007            Horen, Zien en Zwijgen boeddhas

 

Zoals de meesten zullen weten houden niet alleen apen hun ogen, oren en mond dicht, maar bijvoorbeeld ook boeddhas. We hebben er een aantal bij elkaar gezet in de rubriek VERZAMELEN en daar dan in de afdeling Bijzondere exemplaren.

Hier klikken om ze te zien

 

12 mei 2007            HZZ sculptuur van Max Magnus Norman (Zweden)

 

De Zweedse kunstenaar Max MagnusNorman heeft een interessante  HZZ apen sculptuur gemaakt die ik de “tegenovergestelden” zou willen noemen. Ik heb hem om een kunstenaars’ uitleg gevraagd en die is als volgt:

 

It's a paraphrase on the famous sculpture and with its reversed message it should suit as a political "freedom of speech and freedom of expression" - symbol in several different settings; cast in bronze outside some TV- or newspaper office, on a T-shirt in China, adopted to a cartoon scene etc. It's meant to be somewhat fuzzy in its message making it easy to adopt to what suits the spectator, something which will give the sculpture some kind of ideological long-life guarantee.

 

Hier klikken

 

11 mei 2007            Three-monkeys.info bezoekers informatie

 

Deze website staat officieel op het internet sinds 15 april 2007 en tot vandaag hebben we een dagelijks gemiddelde van 20 verschillende bezoekers. Een recorddag was tot nu toe 25 april 2007 met 108 verschillende bezoekers. Het aantal bezoeken is veel groter, omdat veel mensen meerdere keren komen kijken.

 

10 mei 2007             Weer een verzamelaarsportret in deze website: Foka Veen

 

Foka Veen heeft een leuke foto en een verhaaltje gestuurd en we hebben het allemaal graag in de verzamelaars-bladzijde opgenomen. Als je het zelf ook leuk vindt om je eigen “pagina” in three-monkeys.info te hebben, laat het ons weten. Het kost niets. Wat we nodig hebben is één of meerdere foto’s en een verhaaltje. Vertalingen, layout en het plaatsen in het internet worden voor je gedaan. Waar vind je dat nog? Dus, aan het werk (maar niet allemaal tegelijk aub). Overigens, als je geen digitale foto’s hebt: gewone “ouderwetse” afdrukjes per post doen het ook. Klik hier om ons een email te sturen.

 

07 mei 2007             De “Verzamel Shop” is nu geopend

 

Een aantal verzamelaars vroegen ons wanneer de shop klaar zou zijn. Bij zoveel belangstelling moeten we niet te lang daarmee wachten en zo gezegd, zo gedaan. De “Verzamelshop” is nu te vinden in de rubriek DIVERSEN. Verwacht geen professionele internetwinkel met inkoopmandje en electronische check-out service. Laat ons gewoon weten waarin je geinteresseerd bent en we sturen graag alle informaties. Dit is een informele verzamelaar tot verzamelaar business en er is nooit enige verplichting om te kopen.

Er worden steeds weer nieuwe dubbelen aan de shop toegevoegd. Hier is een directe link: Verzamelshop

 

05 mei 2007             Goed nieuws voor eenzame apen !!!!

 

Alle verzamelaars die losse en niet complete HZZ exemplaren hebben, zouden eens moeten kijken naar de nieuwe bladzijde: Niet complete setjes die te vinden is in de rubriek DIVERSEN. Deze bladzijde is gemaakt in de hoop losse exemplaren bij elkaar te brengen. Alle items die onder Ref: ES staan, worden vanuit Zwitserland verstuurd. De portokosten zijn volgens Swiss Post. Zet deze bladzijde bij de favorieten want er kunnen steeds nieuwe exemplaren bijkomen.

Niet complete setjes

 

26 april 2007             Plaatje van de maand - mei 2007

 

Het plaatje voor mei 2007 is misschien niet helemaal wat de meesten zullen verwachten. Waarom het HZZ beeldje op deze foto’s staat zal wel altijd een raadsel blijven. Hier klikken.

 

22 april 2007             Nieuws over de 3-Monkeys Collectors Conference 2008 in USA

 

We hebben een bericht ontvangen van Vidner McCraw, die de volgende bijeenkomst in USA organiseert:

 

The 2008 Conference is most probably going to be from Friday to Sunday June 20-22, 2008.  We are looking at a Hotel about 9 blocks off the oceanfront for right now. 

 

Zodra er meer nieuws is, komt het hier in deze Nieuwsbrief.

 

17 april 2007             De eerste reacties

 

De eerste reacties op deze nieuwe homepage zijn heel positief. Hartelijk dank. Om het navigeren op deze site wat makkelijker te maken, heb ik er nog een Site Map aan toegevoegd, die te vinden is door hier te klikken.

Als het gastenboek niet meteen te vinden is, hier klikken.

 

15 april 2007             Vandaag

 

Vandaag is de dag! Na vele maanden hard werk zijn nu ook alle vertalingen in het engels, duits en nederlands eindelijk klaar en wordt het tijd om deze homepage officieel voor geopend te verklaren:

 

three-monkeys.info   

(de naam zegt het al)

 

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe deze homepage overkomt en kijk uit naar commentaren en suggesties.

Voor het geval dat het een probleem is om het gastenboek te vinden (ha!), kunt u ook hier klikken. Het is misschien nog goed te weten, dat alle mededelingen in het gastenboek op elk moment veranderd of verwijderd kunnen worden, zou dit ooit nodig blijken.

 

10 april 2007             No Evil Poker

 

Een grappige HZZ kaart hebben we ontvangen van onze medeverzamelaarster Judith in Californië. Horen Zien en Zwijgen aan de pokertafels van Las Vegas. Hier klikken. Many thanks Judy!

 

01 april 2007             Plaatje van de maand - april 2007

 

Gedurende het afgelopen karneval in Basel in Zwitserland (Fasnacht) heeft een van de karnevalsverenigingen (Clique) het Horen, Zien en Zwijgen symbool gebruikt. Klik hier

31 maart 2007           Homepage Nieuwsbrief No. 1

 

Het idee van deze Nieuwsbrief is om de regelmatige bezoekers een mogelijkheid te bieden om snel te zien wat voor nieuws er is.

Nieuwe bezoekers worden geadviseerd om zich eerst door alle pagina’s van deze site heen te werken en ga er maar voor zitten, want er is heel wat te zien.

Deze website is geheel gewijd aan het verzamelen van Horen, Zien en Zwijgen. We zijn natuurlijk dankbaar voor alle aanvullende informaties over dit thema.

Onderaan de meeste bladzijden staat een link om ons te mailen of anders kunt u ook hier klikken. Contact.

 

Disclaimer

 

De informatie op deze internet-pagina en daaraan gekoppelde pagina's wordt U aangeboden. De informatie wordt geleverd "zoals ze is". In geen enkel geval kunnen wij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor enige schade die het resultaat zou zijn van de levering, werking of gebruik van de informatie op deze pagina. Wij gebruiken elke denkbare zorgvuldigheid in het plaatsen van links naar derden, nemen hiervoor en met name voor de inhoud daarvan, echter uitdrukkelijk geen verantwoording. Worden links geactiveerd en daarmee de site verlaten, gebeurt dat op eigen risico.

Please report dead links

Contact

Home

Back to top