HZZ-Verzamelaars-Homepage

Nieuws

Klik hier om regelmatig informatie te ontvangen over de nieuwe uitgaven (ca. 8 emails per jaar)

 

 

Meer berichten staan verder onderaan deze bladzijde - altijd op onderstreepte teksten in blauw klikken voor meer informatie

Nieuws van maart 2009 t/m juni 2009

30 juni 2009                 Plaatje van de Maand – Juli 2009

 

Leuke foto’s van lange rijen Horen, Zien en Zwijgen kabouters in een park in België, die we graag gebruiken voor het Plaatje van de Maand van Juli 2009 en met hartelijke dank aan Miet Hermans. Om alle andere Plaatjes van de Maand te zien, klik dan hier.

 

28 juni 2009                 Restaurants en hotels met Horen Zien en Zwijgen embleem

 

Er zijn alweer twee bedrijven toegevoegd die de HZZ apen in hun logo hebben. Eén in Macau (bij Hong Kong) en een in Nikko in Japan. Deze laatste is een hotel dat helaas de website pas heeft veranderd. In de oude website stond een groot HZZ logo met allerlei verklaringen over de drie apen. Nu is er nog maar een klein HZZ symbooltje overgebleven, maar het hotel hoort er dus nog steeds wel bij. Klik hier en zoals altijd, de nieuwste aanvullingen staan onderaan die bladzijde.

 

26 juni 2009                 Verzamelaarsportret Yvette Lercangée, België

 

Zoals op 15 juni 2009 in deze Nieuwsbrief al aangekondigd: het verzamelaarsportret van Yvette Lercangée in België is nu klaar. Klik hier om te lezen wanneer, hoe en waarom ze met het verzamelen van horen, zien en zwijgen is begonnen. Daar is ook een link naar haar eigen website te vinden. Klik hier om alle andere verzamelaarsportretten te zien.

 

24 juni 2009                 Nieuwe unieke  HZZ

 

Er zijn weer een paar nieuwe interessante HZZ items toegevoegd aan de rubriek: Unieke / bijzondere HZZ. Zoals altijd, de nieuwtjes staan onderaan die bladzijde (UN39 en UN40).

 

22 juni 2009                 HZZ verzamelaarsdag 2009 in Riemst België

 

Er hebben zich inmiddels meer dan 30 deelnemers schriftelijk aangemeld (via deze website en per post) en er wordt gerekend met nog veel meer. Een aantal daarvan hebben ook al mondeling toegezegd. Iedereen die Horen, Zien en Zwijgen verzamelt is van harte welkom (met partner natuurlijk)! Klik hier om je aan te melden of hier als je eerst nog wat meer erover wil lezen

 

Er is een kleine wijziging in het programma. Na de lunch vertrekken we met eigen auto’s naar het restaurant Bevershof in Bilzen, waar ook ’s avonds gegeten wordt. Daar vindt (nu nieuw) het vrije podium en de verkoop van de HZZ dubbele exemplaren plaats. Dus ’s morgens bij aankomst bij de mergelgrotten nog niet gaan “slepen”, maar de dubbele HZZ voor de verkoop voorlopig gewoon nog in de auto laten. Voor alle verder informaties hier klikken. Daar vind je ook suggesties voor overnachtingsmogelijkheden. 

 

18 juni 2009                 HZZ verzamelaars in 21 landen

 

We zijn via deze website three-monkeys.info inmiddels in contact met verzamelaars van Horen, Zien en Zwijgen in liefst 21 landen: Australië, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israel, Japan, Nederland, Nieuw Zeeland, Oostenrijk, Polen, Réunion, Servië, United Kingdom, USA, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland. De Nieuwsbrief gaat naar nog veel meer landen, maar dat zijn dan mensen die wel geinteresseerd zijn in het Horen Zien en Zwijgen thema, maar zelf (nog) niet verzamelen.

 

15 juni 2009                 Een interessante HZZ verzameling op het internet

 

Yvette Lercangée uit België heeft haar Horen, Zien en Zwijgen verzameling op het internet gezet en er is heel wat moois te zien.  Ze is nieuw in onze groep en we hopen haar op de HZZ dag 2009 in Riemst te ontmoeten. Binnenkort wordt er ook een verzamelaarsportret van Yvette in deze website opgenomen. Klik hier om haar foto-album te zien.

 

13 juni 2009                 Restaurants en hotels met Horen Zien en Zwijgen

 

In deze website hebben we een bladzijde met links naar hotels en restaurants die de drie apen in hun naam (of logo) hebben of waar HZZ beelden te zien zijn. Nieuw toegevoegd is nu een restaurant in de Philipijnen waar grote HZZ beelden staan. Verder nog een hotel in Thailand. Klik hier en zoals altijd, de nieuwste aanvullingen staan onderaan die bladzijde.

 

11 juni 2009                 Een nieuw verzamelaarsportret: Hans van de Sande

 

Degenen die in 1997 op de HZZ dag in Ermelo waren, herinneren zich misschien nog aan Hans van de Sande die toen een interessante lezing gaf over zijn visie op horen zien en zwijgen. Hans verzamelt tegenwoordig geen HZZ beeldjes meer (plaatsgebrek!), maar wel foto’s van mensen in de HZZ houding. Hierover schreven we in deze Nieuwsbrief op 27 mei 2009. Hans heeft ons nu informaties en foto’s gestuurd voor een heel apart verzamelaarsportret. Klik hier en dan op de foto.

 

09 juni 2009                 HZZ beeldjes zelf gieten?

 

Er bestaat een machine om voor slechts 2 dollar zelf een HZZ beeldje uit kunststof te gieten. Te vinden in de dierentuin van Milwaukee in USA. Klik hier en dan op No. UN 38.

 

07 juni 2009                 HZZ animaties

 

Bewegende HZZ afbeeldingen zijn in het internet bijzonder populair. Dat kunnen we zien aan de bezoekers-statistieken van onze website. We hebben weer een aantal nieuwe leuke HZZ animaties aan de website kunnen toevoegen. Klik hier.

 

04 juni 2009                 HZZ op autos en motoren

 

Heel lang stonden er „maar“ vier foto’s op de bladzijde van auto’s met een HZZ afbeelding. Nu hebben we er twee aan toe kunnen voegen, waarvan één een motorbike met HZZ schedels. Klik hier om alles te bekijken.

 

31 mei 2009                  Plaatje van de Maand – Juni 2009

 

Het Plaatje voor de Maand Mei 2009 is een voorpagina van de Daily Mail met als onderwerp het actuele onkostenvergoedingsschandaal van politici in Engeland. Hier klikken.

 

27 mei 2009                  Foto’s van mensen in de HZZ houding

 

Medeverzamelaar Hans van der Sande vraagt mensen op rommelmarkten de horen-zien-zwijgen houding aan te nemen en maakt dan foto’s, die hij in een foto album in het internet zet. Meer….

 

25 mei 2009                  Afrikaanse maskers met Horen-Zien-Zwijgen apen

 

Aan het album met afrikaanse maskers met de drie apen zijn een aantal foto’s van interessante exemplaren toegevoegd. Klik hier om het te bekijken.

 

24 mei 2009                  Een Horen-Zien-Zwijgen handtas

 

Vandaag laten we een handtasje met de drie apen uit USA zien. Hoewel het pas 10 jaar geleden op de markt gebracht werd, is het nu al een bijzonder verzamelobject (UN37). Meer erover......

 

17 mei 2009                  Niet complete HZZ-setjes - “Weeskinderen”   

 

Als je een tijdje niet naar de bladzijde met HZZ “weeskinderen” hebt gekeken; er zijn weer een aantal losse exemplaren aan toegevoegd.. Misschien vind je daar dat ene ontbrekende HZZ aapje dat je al zo lang zoekt. Je kunt ons ook foto’s sturen van jouw incomplete setjes en die zetten we er graag bij. Klik hier om het een en ander te bekijken.

 

14 mei 2009                   Een website over godheden in het japanse Boedhisme en Shintoïsme

 

Ongeveer een maand geleden had ik het genoegen Mark Schumacher te ontmoeten, die al heel veel jaren in Kamakura in Japan woont. Hij is auteur, corrector, PC consultant en vertaler (J-E) voor belangrijke japanse en buitenlandse firma’s. Mark Schumacher heeft onder andere een zeer uitvoerige website in het engels over het Boedhisme en het Shintoïsme in Japan gemaakt, die in japanse en buitenlandse vakkringen als bijzonder waardevol ingeschat wordt. In deze website geeft hij ook gedetailleerde informaties over apen in de japanse mythologie en daarbij horen ook de drie HZZ apen. Ik raad iedereen aan, die in dit onderwerp geinteresseerd is, deze website te bezoeken en aan z’n favorieten toe te voegen.

 

11 mei 2009                   Antieke ema met de drie apen

 

Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om HZZ items te vinden die meer dan 100 jaar oud zijn. Door toeval had ik de mogelijkheid een japanse ema uit de 17e / 18e eeuw te kopen. Lees meer .......

 

06 mei 2009                   Chris Ewan: Nachtdief in Amsterdam

 

Ik heb net deze bijzonder leuke misdaadroman uitgelezen. In het hele verhaal gaat het steeds weer om drie losse horen, zien en zwijgen aapjes en alleen al daardoor is dit boek zeker de moeite waard voor allen die daaraan geinteresseerd zijn. Ik had speciaal de eerste engelse editie gekocht, omdat daarop een afbeelding van de drie HZZ apen staat. Bij de latere edities en ook bij de vertalingen in het duits en nederlands, zijn die dan helaas verdwenen. (ISBN: 978 90 225 50588 8)

 

04 mei 2009                   De drie apen als eetstokjes-leggers ?

 

De lijst van artikelen met HZZ lijkt wel eindeloos. We hebben niet lang geleden al een paar bizarre items beschreven, zoals een auto mascotte, een boon voor een Franse Driekoningentaart, een HZZ putdeksel en nu kunnen we HZZ eetstokjes-leggers laten zien. Lees meer.......

 

30 april 2009                  Plaatje van de Maand – Mei 2009

 

Drie mooie geisha’s in de horen, zien en zwijgen houding gefotografeerd vóór de beroemde Yasaka Koshindo schrijn in Kyoto, Japan. Klik hier.

 

28 april 2009                  Mahatma Gandhi en de drie Horen Zien en Zwijgen apen

 

Op 8 maart 2009 schreven we over een veiling van de persoonlijke bezittingen van Mahatma Gandhi. Nu kunnen we een heel bijzonder beeldje van Gandhi met de drie HZZ apen op de voorgrond laten zien. Hier klikken

 

26 april 2009                  Uilen die horen, zien en zwijgen

 

Ingrid Snelder in Amsterdam verzamelt Horen Zien en Zwijgen, maar dan alleen maar uilen. Haar verzameling is te zien in haar RuilenVerzamel website. Klik hier. HZZ uilen zijn niet heel algemeen en het is niet makkelijk om nog nieuwe exemplaren te vinden. Daarom heeft ze op 24 april 2009 een berichtje in ons gastenboek geschreven en hoopt op reacties. Hier klikken.

 

24 april 2009                   Portret van Michio Iida in Japan

 

Een paar weken geleden waren we in Kyoto, Japan en hadden het plezier en de eer om Mr. Michio Iida en z’n vrouw Brigitte te ontmoeten. Hij is een autoriteit op het gebied van de Drie Apen en is auteur van een aantal boeken over dit en verwante onderwerpen. Lees het hele verhaal. Klik hier en dan op de foto.

 

21 april 2009                   Putdeksels met Horen, Zien en Zwijgen apen?????

 

Dat zal toch niet waar zijn? Putdeksels met Horen, Zien en Zwijgen apen. Ja hoor, echt wel! Een beetje te groot en te zwaar voor de verzameling, maar toch heel leuk om te weten dat ze bestaan. Kijk maar eens hier.

 

20 april 2009                   HZZ verzamelaarsdag 2009 in Riemst België

 

We hebben van Isi en Jean-Marie een heel goed tussenbericht ontvangen: voor de Horen, Zien en Zwijgen verzamelaarsdag op 3 october 2009 hebben zich nu al 21 mensen aangemeld. Uit eigen ervaring weten we hoe prettig het is wanneer daarmee niet tot het laatste moment gewacht wordt. Dat helpt enorm met het plannen van de zaal, de verkooptafels, de souveniers, het programma, het eten en drinken en nog heel wat meer zaken. Vandaar onze oproep aan iedereen die van plan is te komen: Wacht niet langer en meld je nu ook vast aan! Hier klikken voor info over de HZZ dag en hier voor het aanmeldingsformulier

 

16 april 2009                   Christine Bassett stelt haar HZZ verzameling voor        

 

In dit nieuwe verzamelaarsportret vertelt Christine uit Engeland waarom en hoe ze met het verzamelen van Horen, Zien en Zwijgen is begonnen. Hier klikken en dan op haar foto.

En als je de portretten van andere verzamelaars wil zien,  klik dan hier. 

 

13 april 2009                   Alweer een Franse HZZ verzamelaar met een verzameling op het internet

 

We zijn in contact gekomen met Antonia in Frankrijk, die druk bezig is haar horen, zien en zwijgen verzameling (en ook andere informaties) in haar internet weblog te zetten. Haar site kun je vinden door hier te klikken. Als je wil zien wat er nog meer aan HZZ verzamelingen op het internet te zien zijn, klik dan hier en kijk dan ook verder naar beneden op die bladzijde.

 

26 maart 2009                 Three-Monkeys.Info wordt 2 jaar!

 

Op 1 april 2009 (haha! geen mop) wordt http://www.three-monkeys.info/ twee jaar oud. Heel hartelijk dank aan de vele verzamelaars en andere geinteresseerde bezoekers, die er aan meegeholpen hebben om deze website zo veelzijdig en naar we hopen, interessant te maken. Als je ideeën, suggesties of opmerkingen hebt, klik hier voor het gastenboek of stuur een email.

 

25 maart 2009                 Plaatje van de Maand – April 2009

 

Zomaar een kleurrijke foto van een College Brass Band in USA. Helaas hebben we geen verder gegevens maar dat doet er eigenlijk niet toe. Verfrissend te zien, dat jongelui zich zo voor het thema Horen, Zien en Zwijgen kunnen engageren. Klik hier.

 

24 maart 2009                 Nieuwe informaties

 

Over nieuwe en interesssante HZZ is er te lezen in de volgende rubrieken: Unieke / bijzondere HZZ

en in HZZ taxaties

 

22 maart 2009                 Speelautomaat met de drie apen        

 

Als je altijd al een gokautomaat had willen hebben, hier is je kans: Atronic Slot Machine 3 Monkeys

 

17 maart 2009                 Verzamelaarsportret Lena Ringberg in Zweden

 

Op 5 februari hadden we al over Lena Ringberg in Zweden geschreven; ze heeft een eigen website en daarin staat ook haar HZZ verzameling. Lena heeft ons daarna een aantal leuke foto’s en een verhaal gestuurd en dat is nu allemaal in haar verzamelaarsportret te zien. Klik hier.

 

13 maart 2009                 Verzamelaarsportret Astrid Slegers, Nederland

 

Er is alweer een nieuw verzamelaarsportret: deze keer is het Astrid Slegers. Ze vertelt wat voor Horen Zien en Zwijgen ze speciaal zoekt en ze laat ook zien hoe haar verzameling nu in mooie vitrines staat. Klik hier.  Misschien krijg je nu ook zin om in three-monkeys.info over je verzameling te vertellen. Laat het ons maar weten. We hebben één of meerdere foto’s en een verhaaltje nodig. De rest doen wij. (En het mooiste is, het kost niets, behalve wat moeite!)

 

08 maart 2009                 Mahatma Gandhi’s persoonlijke bezittingen geveild

 

De meesten van ons weten misschien dat bij de weinige wereldse bezittingen van Mahatma Gandhi ook een horen zien en zwijgen aapjesfiguur was. Op 5 maart 2009 zijn er op een veiling in New York een aantal Gandhi voorwerpen verkocht voor 1.8 million US Dollar. Waren de aapjes daar ook bij? Lees meer ……

 

 

Voor alle vroegere uitgaven van de Nieuwsbrief, hier klikken.

 

Disclaimer

 

De informatie op deze internet-pagina en daaraan gekoppelde pagina's wordt U aangeboden. De informatie wordt geleverd "zoals ze is". In geen enkel geval kunnen wij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor enige schade die het resultaat zou zijn van de levering, werking of gebruik van de informatie op deze pagina. Wij gebruiken elke denkbare zorgvuldigheid in het plaatsen van links naar derden, nemen hiervoor en met name voor de inhoud daarvan, echter uitdrukkelijk geen verantwoording. Worden links geactiveerd en daarmee de site verlaten, gebeurt dat op eigen risico.

Please report dead links

Contact

Home

Back to top