HZZ-Verzamelaars-Homepage

Nieuwsbrief

 

Klik hier om regelmatig informatie te ontvangen over nieuwe uitgaven van deze Nieuwsbrief

 

 

Meer berichten staan verder onderaan deze bladzijde

Nieuwsbrieven van oktober 2008 t/m februari 2009

28 februari 2009          Plaatje van de Maand - maart 2009

 

Wie heeft er ooit van een chalet in de bergen gedroomd? En als het dan nog een muurschildering heeft met de drie Horen, Zien en Zwijgen apen, dan is het toch wel helemaal perfect!?!

Zoiets bestaat echt, klik hier.

 

27 februari 2009          Verzamelaarsportret Isi en Jean-Marie Hertogen

 

Onze Belgische medeverzamelaars Isi en Jean-Marie Hertogen zijn al een tijdje druk bezig met het organiseren van de volgende Horen, Zien en Zwijgen Verzamelaarsdag op 3 october 2009. Ze zijn relatief nieuw in onze groep en we hebben daarom nu hun verzamelaarsportret op deze website gezet, zodat we ze wat beter kunnen leren kennen. Hoewel het nog meer dan een half jaar duurt, hebben zich nu al dertien mensen voor de bijeenkomst aangemeld. Als je er wat meer over wil lezen, klik dan hier. Iedereen die aan Horen, Zien en Zwijgen geinteresseerd is, is van harte welkom. Vooral ook verzamelaars die pas begonnen zijn. Een van de hoogtepunten van de HZZ dag is altijd de verkoop van dubbele exemplaren, waar iedereen altijd weer een paar nieuwe exemplaren kan vinden. Als je het aanmeldingsformulier zoekt, dan hier klikken.

 

25 februari 2009          Een internet spel met de drie HZZ apen

 

Een behendigheidsspel met de drie apen. De titel “Gandhiji’s 3 Monkeys” laat vermoeden, dat het uit India komt en dat is ook zo. Niets opwindends, maar wel leuk omdat het Horen, Zien en Zwijgen is. Voor mensen die wat onwennig zijn met engels: klik op “start”, dan op “next” en nog eens op “next” en dan op “begin”. De bedoeling is om binnen een bepaalde tijd zodanig op de apen te klikken, dat ze in de drie HZZ houdingen “bevriezen”. En dat dan een aantal keren achter elkaar. Hier klikken

 

20 februari 2009          Meer HZZ verzamelingen op het internet

 

We hebben weer een horen, zien en zwijgen verzameling op het internet ontdekt, deze keer is het een verzamelaar in Frankrijk. De link is te vinden door hier te klikken en de nieuwste links staan onderaan die bladzijde.

 

17 februari 2009          Horen Zien en Zwijgen met een kort leven.

 

Er zijn HZZ beelden of afbeeldingen die maar een kort leven hebben, omdat ze uit zand, ijs, sneeuw, stro of bloemen gemaakt zijn. Andere HZZ uitvoeringen worden in demonstraties of optochten gebruikt. Foto’s van al deze categorieën hadden we ooit in een groep samengevat die we “Vergankelijke HZZ” noemen. Er zijn in de laatste tijd heel veel nieuwe plaatjes bijgekomen en het is zeker de moeite waard om alle albums weer eens door te kijken. Hier klikken.

 

14 februari 2009          Horen, Zien en Zwijgen gedichten

 

Misschien weer eens tijd om te kijken hoe schrijvers en dichters met het thema “horen zien en zwijgen” bezig zijn. Er komt steeds weer wat nieuws bij, vaak verrassende visies. Klik hier.

 

09 februari 2009          Wijn en horen zien en zwijgen 

 

Een interessante combinatie. Er bestaan inderdaad wijnetiketten met de drie apen, commerciële of zelfgemaakte. Maar er zijn ook nog een paar andere mogelijkheden met flessen wijn. Hier klikken om het te bekijken.

 

05 februari 2009          Weer een HZZ verzameling op het internet

 

We zijn in contact gekomen met Lena Ringberg in Zweden, die een deel van haar leuke Horen, Zien en Zwijgen verzameling op het internet heeft gezet. Welkom in de groep, Lena!

Om haar website te zien klik hier en dan op haar naam.

 

31 januari 2009            Plaatje van de Maand - februari 2009

 

Een poster met het HZZ symbool voor verschillende godsdiensten voor de film RELIGULOUS van Larry Charles en Bill Maher is het Plaatje voor februari. Hier klikken

 

30 januari 2009             De Zwitserse HZZ verzamelaars

 

Vandaag vierden we in Esslingen de eerste bijeenkomst van alle Zwitserse verzamelaars van Horen, Zien en Zwijgen. Iedereen was aanwezig (wat niet zo moeilijk is, omdat het er maar vier zijn; maar toch!) Een zeer geslaagde dag, voor herhaling vatbaar. Hier klikken.

 

29 januari 2009             Een bijzondere okimono uit Japan

 

Een ongelooflijk mooi ivoren miniatuurbeeldje uit Japan, te bekijken onder Nr. UN30 in de rubriek “Unieke/Bijzondere HZZ” . Hier klikken.

 

26 januari 2009            HZZ verzamelaarsdag 2009

 

De uitnodiging met het programma voor de Horen, Zien en Zwijgen verzamelaarsdag in Riemst in België is klaar. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

 

25 januari 2009             De Mafia 

 

Ook de Italiaanse Mafia maakt gebruik van het drie-apensymbool. Hun motto is: non vedo, non sento, non parlo. Dat betekent: ik zie niets, ik hoor niets, ik zeg niets en dat slaat natuurlijk ook op onze bekende apen. Klik hier.

 

23 januari 2009             Paul Wunderlich

 

We hebben pas ontdekt, dat de drie bronzen “horen, zien en zwijgen” beelden van Paul Wunderlich nu in Zürich te koop worden aangeboden. Een goede reden om ze in de rubriek “Unieke/Bijzondere HZZ” op te nemen (Nr. UN28). En de litho’s van Nr. UN29 zijn ook van hem. Hier klikken.

 

18 januari 2009             Het Gastenboek

 

In het Gastenboek komen vaak interessante mededelingen of vragen en het is altijd de moeite waard om er even in te kijken. Bijvoorbeeld tien dagen geleden het berichtje van Henny van ’t Hul (no. 151) over een HZZ paraplu. Hier klikken.

 

17 januari 2009             Waarom doen de 3 aapjes wat anders?!

 

We worden regelmatig gevraagd waarom de drie apen “horen, zien en zwijgen” worden genoemd, hoewel ze heel wat anders doen. Ze houden hun oren en ogen dicht en ze zouden dus “niet horen, niet zien en niet spreken (= zwijgen)” moeten heten. Een typisch Nederlands probleem, dat in andere talen onbekend is. Een poging tot uitleg kun je in deze website vinden door hier te klikken.

 

13 januari 2009             Moet je kijken!

 

Door Jitske en Joke werden we onlangs attent gemaakt op www.moetjekijken.nl, een interessant internet-platform over hobbies en verzamelen. Deze site bestaat ca. 5 jaar en heeft al meer dan 650’000 bezoekers gehad. Webmaster is Madelèn Essens. Na Jitske en Joke staan wij er nu ook in met onze verzameling. Nu hopen we maar, dat er door dit gezamenlijke optreden zich nog meer mensen voor Horen, Zien en Zwijgen gaan interesseren. Hier klikken en dan aan de linkerkant klikken op: 2. hobby verzamelen. Intussen heeft Michel van Ostaaijen er ook zijn gegevens aan toegevoegd.

 

12 januari 2009             Nieuwe beoordelingen

 

Er zijn weer een aantal emails binnengekomen met de vraag voor meer informatie over bepaalde HZZ beeldjes. Vaak zijn het vrij algemene exemplaren, maar er valt haast altijd wel iets over te vertellen. Hier klikken om het een en ander te bekijken.

 

06 januari 2009              Drie Koningen

 

In een aantal landen wordt op 6 januari een speciale drie-koningentaart gebakken waar één boon in zit en wie die vindt is koning. In Frankrijk gebruiken ze daarvoor geen boon, maar een klein figuurtje, meestal uit keramiek. En ja hoor, zelfs zo iets bestaat met Horen, Zien en Zwijgen! Hier klikken.

 

04 januari 2009              Nieuwe bijzondere / unieke HZZ  

 

Er zijn weer een aantal heel bijzondere of unieke HZZ aan deze website toegevoegd. Klik hier om ze te bekijken. Als je het complete overzicht wil zien, dan hier klikken.

 

01 januari 2009              Gelukkig Nieuwjaar

 

Gelukkig Nieuwjaar. Een succesvol verzameljaar 2009 gewenst met vele nieuwe HZZ aanwinsten.

 

28 december 2008        Plaatje van de Maand – Januari 2009

 

Drie “coole” Horen, Zien en Zwijgen figuren op een bank is het Plaatje van de Maand voor januari 2009. Klik hier. En hier klikken om alle andere Plaatjes te zien die er in de loop der tijd al verschenen zijn.

 

27 december 2008        Draken die Horen, Zien en Zwijgen

 

Onlangs kwam ik bij het surfen toevallig op de website van Marjoleine Stoutjesdijk en Rinus Schreuder: www.reiki-dragonhouse.nl. Zij bezitten een grote verzameling van donkergrijze/zwarte keltische draken. Die bestaan er in vele verschillende uitvoeringen, waarbij ook Horen, Zien en Zwijgen. Aanleiding genoeg om al mijn HZZ draken ook eens in het internet te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Hier klikken

 

25 december 2008        Kerst- & Nieuwjaarswensen

 

Medeverzamelaars sturen Kerst- en Nieuwjaarsgroeten: Ine & Ben Beker, Barb Carraher, Jitske & Theunis Dankert, Leny & Henny Duym, Ellen Fremed, Leni van den Hoven, Joke & Hans Holleman, Bruce Kittess, Marijke van der Meer, Michel van Ostaaijen, Anneke & Emil Schuttenhelm, Anja & Berend Tuinstra, Lien & Peter Wansink, Three-Monkeys.info. Klik op de namen.

 

22 december 2008        Weer een nieuw verzamelaarsportret: Kurt Wagner, USA

 

Kurt Wagner uit New Jersey, USA staat nu ook met een verzamelaarsportret in www.three-monkeys.info.

Waarom en hoe hij met het verzamelen van Horen, Zien en Zwijgen is begonnen is te lezen in de afdeling “Verzamelaars stellen zich voor” en kijk dan onderaan die bladzijde en klik op zijn naam.

Als je het leuk vindt om ook een eigen bladzijde in three-monkeys.info te hebben, laat het ons weten. Met een foto en een verhaal ben je er al bij. De rest doen wij.

 

20 december 2008        Japanse Ema en de drie HZZ apen

 

Omdat we meerdere vragen binnen kregen over Ema (Japanse religieuze wensplankjes) hebben we nu de presentatie van 4 oktober 2008 in Eerbeek in het internet gezet. Het eerste gedeelte van de lezing gaat over Ema in het algemeen en het tweede deel over Ema en de drie HZZ apen.

Hier klikken om het te bekijken.

 

16 december 2008        Horen, Zien en Zwijgen

 

Via Google kwam ik op de website Els Hendriks, die weer een vriendin heeft, die HZZ verzamelt. Klik hier voor haar bericht van 14.11.2008 over verzamelen. Ik reageerde daarop en er ontstond een leuke uitwisseling van informaties over uiteenlopende onderwerpen. Kijk maar naar de berichten van 12, 13, 15 en 16 december 2008.

 

14 december 2008        Een nieuwe website met Horen, Zien en Zwijgen

 

Joke Holleman heeft hard gewerkt aan een eigen website (en ze is er voorlopig nog steeds druk mee). Voor een groot gedeelte gaat de site over hun gezamenlijke hobby, het verzamelen van Horen, Zien en Zwijgen. Er zijn al heel veel mooie foto’s van “aapjes” te zien en het is een lust voor het (verzamelaars) oog. Klik hier om het een en ander te bekijken en als je toch al aan het klikken bent, klik dan hier voor hun kerst- en nieuwjaarsgroeten in ons gastenboek.

 

06 december 2008        Kerst- en Nieuwjaarwensen zijn welkom

 

Het loopt alweer snel tegen het eind van het jaar en misschien wil je deze keer alle HZZ verzamelvrienden via het Gastenboek van deze website groeten. Het is natuurlijk gratis! Klik hier om de kerst- en nieuwjaarswensen van vorig jaar te zien en kijk dan verder beneden op die bladzijde.

Als je geen ervaring hebt met in een gastenboek te schrijven, of als je niet weet hoe je kaarten of foto’s er in moet voegen, kun je alle info ook naar ons emailen en we zetten het er graag voor je in. Klik hier voor het Gastenboek.

 

04 december 2008        HZZ verzamelaarsdag 2009

 

Zoals al eerder aangekondigd zal de volgende bijeenkomst van Horen, Zien en Zwijgen verzamelaars plaatsvinden op zaterdag 3 october 2009 in Riemst in België. Deze dag wordt georganiseerd door Isi Hensen en Jean-Marie Hertogen. Klik hier voor informatie.  Zodra er meer nieuws is, is het hier in deze Nieuwsbrief te vinden.

 

28 november 2008        Plaatje van de Maand – December 2008

 

Het is een groot genoegen om het heel bijzondere Plaatje van de Maand voor December 2008 aan te kondigen. Hier klikken en veel plezier. Laat ons met een mailtje of in het Gastenboek weten wat je ervan vindt.

Om alle vroegere Plaatjes van de Maand te zien, hier klikken.

 

26 november 2008        Sinaasappelpapiertjes met de drie HZZ apen

 

Wie kent ze niet, vooral van vroeger: sinaasappelpapiertjes? Die bestaan ook met afbeeldingen van de drie horen, zien en zwijgen apen. Als je ze wil bekijken, klik dan hier.

 

23 november 2008       De Three-Monkeys Verzamelaars Shop

 

Onze online HZZ shop nu bestaat uit twee afdelingen: HZZ apen en HZZ andere dieren, Daardoor wordt het geheel iets overzichtelijker, vooral voor diegenen die alleen maar (HZZ) apen verzamelen. Er zijn weer een aantal nieuwe items aan toegevoegd, dus zeker weer eens tijd om het een en ander te bekijken. Klik hier

 

18 november 2008       Miet Hermans in de krant

 

Over Miet Hermans in België en haar HZZ verzameling is in September 2008 een artikeltje in een lokale krant verschenen. Klik hier om het te bekijken.

 

15 november 2008       Horen, Zien en Zwijgen Tattoos

 

Voor redenen die mij onbekend zijn, is er een enorm interesse vanuit de “tattoo wereld” voor Horen, Zien en Zwijgen, waarbij ook de vraag naar de Chinese/Japanse schrifttekens voor dat doeleinde. Dit onderwerp is helemaal niet zo eenvoudig als het lijkt en de antwoorden zijn eigenlijk niet erg tevredenstellend. Ik heb geprobeerd wat informatie samen te stellen en hoop daarmee een aantal van de vragen te beantwoorden. Hier klikken voor informatie in Veelgestelde Vragen # 17. Opmerkingen en verdere gegevens zijn zeker welkom.

 

14 november 2008       Nieuwe unieke HZZ  

 

De Zweedse kunstenaar Max Magnus Norman heeft drie nieuwe HZZ skulpturen gemaakt. Hier klikken en dan op die bladzijde onderaan bij UN22 kijken.

 

11 november 2008       Nieuwe beoordelingen

 

Een aantal nieuwe HZZ zijn beschreven en/of getaxeerd. Sommige zijn echt interessant. Hier klikken voor meer informatie en, zoals altijd, de nieuwe artikelen staan onderaan de bladzijde.

 

09 november 2008      Gastenboek – Dank van Barb in USA 

 

Alle deelnemers van de HZZ dag 2008 in Eerbeek hadden hun naam gezet op een “beterschapskaart” voor medeverzamelaarster Barb in de USA, die ernstig ziek was. Haar “dank jullie allemaal” boodschap staat nu in het Gastenboek onder  # 120. Er zijn heel wat nieuwe berichten in het Gastenboek, dus het is misschien wel weer eens leuk om ze even te lezen. Hier klikken.

 

05 november 2008      Een nieuw verzamelaarsportret:  Susan ten Kate - Friesland

 

Susan ten Kate heeft ons een leuke foto en een interessant verhaal gestuurd over haar Horen, Zien en Zwijgen verzameling en wat deze hobby voor haar betekent. Het is allemaal te zien en te lezen in de afdeling “Verzamelaars stellen zich voor” en kijk dan onderaan die bladzijde.

Als je het leuk vindt om ook een eigen site in three-monkeys.info te hebben, laat het ons weten. Met een foto en een leuk verhaal ben je er al bij. De rest doen wij.

 

03 november 2008       “Weeskinderen”  -  incomplete HZZ  

 

Een aantal HZZ “weeskinderen” hebben weer een goed tehuis gevonden en ook zijn er weer een aantal nieuwe losse exemplaren aan deze site toegevoegd. Klik hier om het een en ander te bekijken. Misschien vind je daar dat ene ontbrekende HZZ aapje dat je al zo lang zoekt. Je kunt ons ook foto’s sturen van jouw incomplete setjes en die zetten we er graag bij.

 

01 november 2008       Een bijzonder HZZ exemplaar  

 

Een oude sigaretten/sigarendoos met op het deksel HZZ apen uit de jaren 1920 – 1930. Te bekijken in de afdeling Unieke/bijzondere horen, zien en zwijgen van deze website, nieuwe items staan onderaan die bladzijde.

 

30 oktober 2008           Plaatje van de Maand – November 2008

 

Premier Balkenende, die als Horen, Zien en Zwijgen in de Haagse Hofvijver dobbert. Dat bestaat niet? Hier klikken om het bekijken.

 

21 oktober 2008           De HZZ verzamelaarsdag 2008 in Eerbeek (4)

 

Vijf fotoalbums over de HZZ 2008 dag zijn er te bekijken. Klik op de namen: Joke en Hans Holleman, Przemo en Sylwia Ziemba, Anneke Schuttenhelm, Ankie Wijngaarden en Diverse.

 

12 oktober 2008           De HZZ verzamelaarsdag 2008 in Eerbeek (3)

 

Jitske Dankert heeft een verslag geschreven in haar website met foto’s. Klik hier om het te lezen.

 

10 oktober 2008           De HZZ verzamelaarsdag 2008 in Eerbeek (2)

 

Een van de hoogtepunten van de Eerbeek dag was het niet-aangekondigde optreden van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. Een grote verrassing, die door alle deelnemers enorm gewaardeerd werd. Klik hier voor de website van deze geweldige pipers en drummers. Namens alle HZZ verzamelaars hebben we een bedankje in hun gastenboek geschreven.

 

06 oktober 2008           De HZZ verzamelaarsdag 2008 in Eerbeek

 

Alle deelnemers waren het erover eens, de HZZ dag van 2008 was een groot succes. Nogmaals hartelijk dank aan Foka en Johan! Klik hier voor foto’s. Er waren meer dan 50 deelnemers, waarbij een aantal nieuwe gezichten uit Nederland, België en Polen. De datum van de volgende HZZ dag staat ook al vast, 3 oktober 2009 in België!  Meer informatie binnenkort in deze Nieuwsbrief.

 

 

Voor alle vroegere uitgaven van de Nieuwsbrief, hier klikken.

 

Disclaimer

 

De informatie op deze internet-pagina en daaraan gekoppelde pagina's wordt U aangeboden. De informatie wordt geleverd "zoals ze is". In geen enkel geval kunnen wij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor enige schade die het resultaat zou zijn van de levering, werking of gebruik van de informatie op deze pagina. Wij gebruiken elke denkbare zorgvuldigheid in het plaatsen van links naar derden, nemen hiervoor en met name voor de inhoud daarvan, echter uitdrukkelijk geen verantwoording. Worden links geactiveerd en daarmee de site verlaten, gebeurt dat op eigen risico.

Please report dead links

Contact

Home

Back to top