HZZ-Verzamelaars-Homepage

Nieuwsbrief

 

Klik hier om regelmatig informatie te ontvangen over nieuwe uitgaven van deze Nieuwsbrief

 

 

 

 

Nieuwsbrieven van januari t/m september 2008

 

 

29 september 2008      Plaatje van de Maand – Oktober 2008

 

Een interessante foto.  Drie schoonheidskoninginnen als horen, zien en zwijgen en een vierde die de duivel vertegenwoordigd. Klik hier om de foto te bekijken en hier om alle andere Plaatjes van de Maand te zien.

 

26 september 2008      Nieuwe HZZ & nieuwe bijdragen

 

Er zijn nieuwe HZZ in onze online shop, nieuwe bijdragen in het gastenboek en bij de taxaties. Verder er is een nieuw contact formulier waarmee je ons bijvoorbeeld over nieuwtjes op het gebied van HZZ kunt informeren, maar ook voor alle andere onderwerpen kunt gebruiken.

 

18 september 2008      E-kaart met Horen Zien en Zwijgen

 

Op de website www.123Greetings.com staat een e-kaart met de drie apen. Hier klikken.

 

14 september 2008      Gastenboek

 

Sinds de laatste keer zijn er weer veel nieuwe mededelingen in het gastenboek. Niet alles in het Nederlands, maar dat hoort nu eenmaal bij een internationale website. Het gastenboek zelf heeft een kleine facelift gehad. Ook nieuw is dat email adressen van de schrijvers er niet meer in opgenomen worden. Als je met iemand in contact wil komen, laat het ons weten en we sturen je email dan graag door. Klik hier om het gastenboek in te kijken en …………….. misschien wil je er ook eens iets in schrijven?

 

09 september 2008      De Horen Zien en Zwijgen Verzamelaarsdag 2008 in Eerbeek

 

Vergeet niet om je op tijd aan te melden voor de HZZ dag van 4 oktober 2008 in Loenen en Eerbeek. Hier klikken voor het programma en alle verdere gegevens.

 

08 september 2008      Bloemencorso op zondag 7 september 2008 in Zundert

 

De eerste foto’s van de wagen met de Horen, Zien en Zwijgen apen zijn binnengekomen. Klik hier.

 

06 september 2008      Horen Zien en Zwijgen beeldjes uit Egypte

 

We zijn in contact met een researcher in Japan, die het drie apen symbool uit andere culturen bestudeert. Omdat er een speciale belangstelling was voor HZZ beeldjes uit Egypte, hebben we een speciale bladzijde gemaakt met alles wat we van dat land in onze verzameling hebben. De meeste beeldjes zijn inderdaad wel heel anders dan we gewend zijn. Klik hier.

 

03 september 2008      “Weeskinderen” = niet komplete HZZ setjes

 

Vooral diegenen die zich ingeschreven hebben voor de HZZ dag in Eerbeek (4 oktober 2008) kan het de moeite waard zijn om even naar de bladzijde met niet komplete HZZ setjes te kijken. Hier klikken. Als je iets ziet dat je nodig hebt of juist over hebt om een setje kompleet te maken, laat het even weten en breng het mee.

 

02 september 2008      Nieuwe HZZ items in onze online Three-Monkeys Shop

 

Er zijn weer een aantal nieuwe HZZ artikelen te vinden in onze online verzamelshop. Als je iets ziet dat je interesseert, stuur even een mailtje en we zeggen je dan hoeveel het kost om het op te sturen. Je betaalt alleen het effectieve porto van Swiss Post, geen andere kosten. Hier klikken om de verzamelwinkel te bezoeken. Belangrijk voor deelnemers aan de HZZ dag 2008: Als je vóór 27 september bestelt, brengen we het voor je mee naar Eerbeek en valt het porto natuurlijk weg.

 

01 september 2008       Three Wise Monkeys in Flickr 

 

In het begin van dit jaar schreven we over een foto-verzameling in Flickr met de titel: “Three Wise Monkeys”. Het is tijd om er nog eens naar te kijken, misschien alleen al om te zien wat er allemaal bijgekomen is. Het is fascinerend om te zien hoe het horen, zien en zwijgen thema de mensen inspireert. Klik hier voor de diashow. Denk eraan dat het wel een kwartier kan duren voor je alles gezien hebt.

 

28 augustus 2008       Plaatje van de Maand – September 2008

 

Drie palmbomen met ingekerfde Horen Zien en Zwijgen apen. Gezien in een tuin in Californië. Klik hier om de foto te bekijken en hier om alle andere Plaatjes van de Maand te zien.

 

25 augustus 2008        Vóórnamen in het Japans

 

Als je wil weten hoe jouw, of een andere voornaam in het japans geschreven wordt. Klik dan hier.

 

16 augustus 2008        Bloemencorso op zondag 7 september 2008 in Zundert

 

TER HERINNERING: Over ca. drie weken wordt het beroemde bloemencorso van Zundert (Nederland) gehouden. Op één van de wagens staan drie reuzegrote Horen, Zien en Zwijgen apen. De wagen is 19 meter lang, 9 meter hoog en 4,5 meter breed, dus het wordt zeker een indrukwekkende vertoning. Als je  de nieuwste foto’s van de maquette wil bekijken, klik dan hier.  De officiële website van het corso vind je hier.

Voor diegenen die het corso niet kunnen bezoeken, is er eventueel de mogelijkheid de live TV uitzending van Omroep Brabant te zien, misschien wel direct of anders naderhand onder “Uitzending gemist”.

 

14 augustus 2008       Nieuwe beoordelingen van HZZ artikelen

 

We ontvangen regelmatig aanvragen om Horen Zien en Zwijgen beeldjes te beoordelen. In sommige gevallen gaat het om beeldjes die bij de meeste HZZ verzamelaars wel bekend zijn, maar er zijn ook “uitschieters” bij. Als je wilt kijken wat er in de laatste tijd bijgekomen is, hier klikken en de laatste berichten staan onderaan de bladzijde.

 

30 juli 2008                  Het Gastenboek

 

In het Gastenboek staan weer een aantal nieuwe berichten. Hier klikken om het een en ander te lezen.

 

29 juli 2008                  De Horen Zien en Zwijgen Verzamelaarsdag 2008 in Eerbeek

 

Zoals al aangekondigd, de voorbereidingen voor de HZZ dag op 4 oktober 2008 zijn heel ver gevorderd en het programma en vele verdere gegevens staan nu in deze website. Vergeet niet om je zo spoedig mogelijk aan te melden, zodat Foka en Johan Veen al een idee gaan krijgen met welke opkomst ze kunnen gaan rekenen.   

Hier klikken voor het programma en ook om je aan te melden.

 

27 juli 2008                 3-Monkeys Pub in Toronto Canada

 

Toen we onlangs in Toronto waren, hebben we geluncht in de 3 Monkeys Pub in Scarborough. We hebben ons daar voorgesteld als de webmasters van www.three-monkeys.info en werden heel vriendelijk ontvangen. Het 3-Monkeys logo is daar werkelijk overal te zien: als decoratie aan de muur, op menukaarten, op luciferboekjes enz. Een kleinere collectie HZZ beeldjes staat achter de bar, de meeste waren kadootjes van klanten. Het restaurant is genoemd naar de “3 Monkeys Coffee Bar” in Durban, Zuid Afrika, die ooit in het bezit was van een familielid.  

Voor HZZ verzamelaars, maar ook voor anderen is de 3-Monkeys zeker een bezoek waard. Er wordt prima “restaurant” eten geboden voor zeer redelijke “pub” prijzen en de bediening is uiterst vriendelijk.

Er is daar zelfs een vierde aap, the “4th Monkey”. Dit is een aparte vergaderzaal met alle audiovisuele apparatuur voor max. 50 mensen. Misschien is dit wel een idee voor de volgende 3 Monkeys Conference in Noord Amerika?

 

23 juli 2008                  Mainichi Daily Newspaper in Japan

 

Begin Juni 2008 kregen we bezoek van een Japanse journalist die geinteresseerd was in onze HZZ verzameling. Hij schreef erover in zijn kolom in de Mainichi Daily Newspaper in Japan. De tekst is te vinden door hier te klikken en er staan ook vertalingen bij.

 

21 juli 2008                  Nieuwe unieke / buitengewone HZZ

 

We ontvingen een email over een heel interessant HZZ beeldje dat was ontdekt in Uruguay. Dit is zeker een “Uniek / Bijzonder” exemplaar. Klik hier om de bladzijde te bekijken en de nieuwe items staan onderaan. In dit geval nummer UN20.

 

13 juli 2008                   De HZZ dag 2008 in Eerbeek

 

Van Foka & Johan Veen ontvingen we een email dat de organisatie van de HZZ-verzamelaarsdag van 4 Oktober, 2008 goed op weg is en dat er binnenkort meer nieuws volgt.

 

12 juli 2008                   Ierland – de Europese Unie & de drie Horen, Zien en Zwijgen apen

 

Verleden maand hebben de kiezers in Ierland het verdrag van Lissabon verworpen. Een van de posters die in de politieke campagnes gebruikt werd liet de drie HZZ apen zien en is hier nu het onderwerp van het Plaatje van de Maand voor Augustus 2008. Hartelijk dank aan Paul, Jitske, Yvonne, Katsumi Sawada en Heidi Schmid voor het opsturen van informaties en foto’s.

 

11 juli 2008                   Gastenboek

 

Er zijn nu 92 mededelingen in het gastenboek en als je er een tijdje niet in gekeken hebt, zul je er zeker veel interessante commentaren vinden. Hartelijk dank aan alle schrijvers voor de vriendelijke woorden. Hier klikken. Nieuwe bijdragen zijn natuurlijk van harte welkom.

 

10 juli 2008                   Nieuwe HZZ items in onze online Three-Monkeys Shop

 

Er zijn weer een aantal nieuwe HZZ artikelen te vinden in onze online verzamelshop. Als je iets ziet dat je interesseert, stuur even een mailtje en we zeggen je dan hoeveel het kost om het op te sturen. We verrekenen alleen maar de effectieve portokosten van Swiss Post. Meestal is het een goed idee om meerdere artikelen tegelijkertijd te bestellen, omdat dat vaak een behoorlijke porto-besparing kan opleveren. Hier klikken om de verzamelwinkel te bezoeken.

 

09 juli 2008                  Nieuwe unieke of buitengewone HZZ

 

Eeen aantal nieuwe unieke of heel bijzondere HZZ zijn weer aan de website toegevoegd. Klik hier om de bladzijde te bekijken en de nieuwe items staan onderaan.

 

08 juli 2008                  Plaatje van de Maand – Juli 2008

 

Het plaatje van de Maand voor Juli 2008 laat een etalage zien in Parijs met drie Horen Zien en Zwijgen apen uit chocolade. Klik hier om de foto te bekijken en hier om alle andere Plaatjes van de Maand te zien.

 

04 juni 2008                 Zomerpauze

 

Zomerpauze tot begin juli. Veel nieuwe HZZ gewenst van A&E.

 

03 juni 2008                  Horen Zien en Zwijgen op de Art 39 in Bazel, Zwitserland

 

Zie ons bericht van 24 mei, hier onder. We hebben net een bericht ontvangen dat deze beelden ``Gandhi's Three Monkeys'' voor 850,000 Euro verkocht zijn. Jammer, maar we zijn te laat! Als je nog een andere foto van dit kunstwerk wil zien, klik hier en geniet.

 

01 juni 2008                 3 Monkeys Collectors Conference 2008 in Virginia Beach, USA

 

We hebben bericht ontvangen van de organisatoren, dat deze bijeenkomst uitgesteld moest worden, omdat er te weinig aanmeldingen waren. Het wordt aangenomen, dat dit o.a. door de slechte economische situatie in de Verenigde Staten komt. Zodra er meer nieuws bekend is, wordt dat hier in deze Nieuwsbrief te lezen zijn.

 

31 mei 2008                 Plaatje van de Maand – Juni 2008

 

Boven de ingang van een van de gebouwen van de Universiteit van Limerick in Ierland zijn drie Horen, Zien en Zwijgen figuren afgebeeld.  Zoiets vraagt altijd om “naäpen”. Klik hier om de foto’s te bekijken en hier om alle andere Plaatjes van de Maand te zien.

 

30 mei 2008                 Bloemencorso van zondag 7 september 2008 in Zundert

 

Van Michel van Ostaaijen hoorden we dat er op een van de wagens van het bekende bloemencorso van Zundert (Nederland) de Horen, Zien en Zwijgen apen te zien zullen zijn. Als je de foto’s van de maquette wil bekijken, klik dan hier. De wagens van het Zundertse corso zijn 19 meter lang, 9 meter hoog en 4,5 meter breed, dus het wordt wel een indrukwekkende vertoning. Als je op 7 september naar het corso gaat kijken, zou ik het wel op prijs stellen om foto’s van deze wagen te ontvangen. Bij voorbaat hartelijk dank. Als je wat foto’s wil zien van vorig jaar, klik hier. Je zult verbaasd zijn.

 

28 mei 2008                 Nieuw verzamelaarsportret, Yvonne Vonk Nederland

 

Zoals we op 18 mei al gemeld hadden, stond Yvonne Vonk met haar HZZ verzameling in de krant. We hebben met haar afgesproken om op de basis van die story een verzamelaarsportret te maken. Klik hier.

 

26 mei 2008                 “Three Monkeys” op het Filmfestival 2008 in Cannes, Frankrijk

 

Een van de films die op het Film Festival in Cannes voorgesteld werden, heeft als titel “Three Monkeys”. De film is gemaakt door Nuri Bilge Ceylan uit Turkije. Het is een psychologische thriller, gebaseerd op het thema: hoor, zie en spreek geen kwaad. Voorzover ik gezien heb, komen de HZZ apen er niet in voor. Als je meer wil weten, zoek dan in Google of YouTube naar: “Three Monkeys Nuri Bilge Ceylan”. Of klik hier voor de officiële website van het Filmfestival in Cannes. Het beste wat ik er tot nu toe ervan geleerd heb, is dat Üç Maymun“ de Turkse vertaling is van ”drie apen”.

 

25 mei 2008                 Unieke of speciale HZZ

 

Sinds 4 mei zijn er alweer een aantal heel bijzondere HZZ aan deze website toegevoegd. Als je ze wil bekijken, dan hier klikken. En dan naar onderaan die bladzijde gaan.

 

24 mei 2008                  Horen Zien en Zwijgen op de Art 39 in Bazel, Zwitserland

 

De Art 39 Basel noemt zichzelf:  “De eerste internationale beurs voor moderne en hedendaagse kunst”. De tentoonstelling wordt gehouden van 4 – 8 juni, 2008. Ik was behoorlijk geinteresseerd toen ik in de aankondiging las dat er drie grote sculpturen van meer dan 2 meter hoog zouden worden tentoongesteld met de titel “Gandhi's Three Monkeys, 2008”. Maar toen ik de foto’s zag, dacht ik dat ik in een catalogus voor veiligheidsartikelen zat te bladeren of in een foldertje van een army dump. Het zal wel zo zijn dat ik geen gevoel heb voor moderne kunst, maar daar kan ik echt wel mee leven. Klik hier en oordeel zelf.

 

18 mei 2008                  Yvonne Vonk – krantenartikel in de IJsselpost

 

Een leuk artikel met foto over Yvonne en haar HZZ verzameling is verschenen in de Maasstad-Weekbladen uitgave van 14 mei 2008. Hier klikken om het te lezen. Als je zelf ook al eens in het nieuws gestaan hebt, laat het ons weten en we nemen het graag in deze website op.

 

08 mei 2008                  3 Monkeys Collectors Conference 2008 in Virginia Beach, USA

 

Als je wil deelnemen aan de 2008 Conference in Virginia Beach, USA, wordt het nu hoogste tijd om je  in te schrijven. Klik hier voor het laatste nieuws.

 

06 mei 2008                  Horen, Zien en Zwijgen beeldjes uit Peru

 

Er zijn heel wat kleurrijke horen, zien en zwijgen beeldjes die in Peru gemaakt zijn; apen en ook andere dieren in groepjes van drie of vier. Om ze te bekijken, hier klikken en ga dan naar onderaan die bladzijde.

 

04 mei 2008                  Unusual / Unique No Evil Items

 

Er zijn alweer twee interessante unieke of heel bijzondere HZZ toegevoegd en die kun je bekijken door hier te klikken.

 

03 mei 2008                  Poëzie en Songteksten

 

We ontvangen regelmatig nieuwe gedichten met het thema Horen, Zien en Zwijgen. We hebben er nu al 68 in zes verschillende talen. Er zijn ook twee nieuwe in het Nederlands. Als je ze wil lezen, klik dan hier.

 

30 april 2008                 Plaatje van de Maand – Mei 2008

 

Deze maand laten we een glas-in-lood raam zien met horen, zien en zwijgen. Helaas hebben we geen verdere gegevens, maar we vinden wel dat het een heel bijzonder exemplaar is. Klik hier om het te bekijken en hier om alle andere Plaatjes van de Maand te zien.

 

25 april 2008                 3 Monkeys Collectors Conference 2008 in Virginia Beach, USA deel 2

 

Als je het al niet gedaan hebt, dan wordt het nu tijd om je in te schrijven voor deze bijeenkomst van 20 tot 22 juni 2008. Het hotel waar alles gaat gebeuren, het Double Tree Hotel in Virginia Beach houdt de voorlopig gereserveerde kamers tot 23 mei 2008 vast. Dus boek nu! Voor verdere informaties over deze bijeenkomst, klik hier.

 

24 april 2008                 Nieuwe unieke / bijzondere HZZ

 

Er zijn weer een aantal nieuwe bijzondere / unieke HZZ items aan deze website toegevoegd. Hier klikken.

 

23 april 2008                 3 Monkeys Collectors Conference 2008 in Virginia Beach, USA deel 1

 

Kijk naar dit plaatje in ons gastenboek en vraag je af of dit wel echt is!

 

21 april 2008                 Onze online Horen, Zien en Zwijgen Shop

 

Er zijn weer heel wat HZZ artikelen te vinden in onze online verzamelshop. Als je iets ziet dat je zou willen hebben, laat het even weten en we zeggen je dan hoeveel het kost om het op te sturen. We verrekenen alleen de effectieve portokosten van Swiss Post. Meestal is het een goed idee om meerdere artikelen tegelijkertijd te kopen, omdat dat vaak een behoorlijke porto-besparing betekent. Hier klikken om de verzamelwinkel te bezoeken.

 

20 april 2008                  Beoordelingen van Horen Zien en Zwijgen

 

Er worden  weer een aantal HZZ figuren besproken en beoordeeld. Als je wilt kijken, hier klikken en dan naar onderaan de bladzijde scrollen.

 

02 april 2008                  De Horen, Zien en Zwijgen Verzamelaarsdag 2008   

 

Van Foka en Johan Veen hoorden we, dat ze druk bezig zijn met de organisatie van de HZZ dag. (zaterdag 4 oktober 2008 in Eerbeek). Er wordt nog gekeken naar een alternatieve ruimte die wat groter is en meer mogelijkheden biedt. Ook aan het dagprogramma wordt gewerkt. Lien Wansink heeft aangeboden om mee te helpen in de verzorging op de dag zelf, wat natuurlijk een grote hulp is. Als je zelf ook iets wil doen (bijvoorbeeld een voordracht) of als je andere leuke ideeën hebt, laat het even weten. Tenslotte hangt het succes van een HZZ dag ook van de initiatieven van andere deelnemers af. Klik hier om contact op te nemen.

 

01 april  2008 (geen mop)             Emails aan www.three-monkeys.info

 

Onze Internet Service Provider heeft onlangs nieuwe software geinstalleerd om ongewenste emails tegen te houden (spam- of junkmail). Volgens hun en ook onze statistieken, is ca. 98% van de emails die binnenkomen ongewenst en het was hoogste tijd om het bestaande systeem te verbeteren. Hoewel het nieuwe filtersysteem uit de modernste software bestaat, ist het altijd toch nog mogelijk, dat een “gewenste” email erin blijft hangen.

Aangezien wij altijd op elke serieuze email reageren, vragen wij om een mailtje opnieuw te sturen, als we er  niet

iet binnen een paar dagen op geantwoord hebben.

 

 

31 maart 2008            Three-Monkeys.Info is een jaar oud

 

Het is alweer bijna een jaar geleden, dat we www.three-monkeys.info in het internet hebben gezet en het is misschien tijd voor een paar statistieken (al is het alleen maar om de webmaster een plezier te doen). In de afgelopen 12 maanden hebben we ongeveer 30’000 bezoekers gehad, dat betekent een gemiddelde van ca. 80 per dag. Ongeveer 10’000 kwamen door de “voordeur”, anderen door de bladzijde die ze in hun favorieten gezet hadden, maar ook veel bezoekers kwamen via zoekmachines, vooral Google. De meest gebruikte  zoekbegrippen waren “horen, zien en zwijgen”, “three monkeys” en “drei Affen” maar dat verbaast niemand. Een record was 2 november 2007 met 368 bezoekers in één dag. In de lijst waar de bezoekers vandaan komen, staan meer dan 80 landen.

Hartelijk dank aan alle bezoekers en vooral aan diegenen die ons in de loop van het jaar interessante informaties en foto’s gestuurd hebben.

 

29 maart 2008          Zoek kamergenoot voor de 3-Monkeys Conference in Virginia Beach

 

We ontvingen de volgende email:

I am still in search of a roommate for the 3 Monkeys Conference in Virginia Beach...Single White Female 52 from Ohio….Barbie

Als je met Barbie in contact wil komen, laat het ons weten en we sturen je email door. Hier klikken.

 

27 maart 2008          Plaatje van de Maand – April 2008 

 

Deze maand laten we drie horen-zien-zwijgen kinderen uit Tibet zien. Deze bijzonder leuke foto hebben we van een van de bezoekers aan onze website gekregen.  Hier klikken om het Plaatje voor April 2008 te zien en  hier om alles te bekijken wat er tot nu toe verschenen is. Als je zelf ook een leuke of interessante foto hebt, die geschikt zou kunnen zijn als Plaatje van de Maand, stuur ons een mailtje.

 

23 maart 2008          Nieuw Verzamelaarsportret: Annelies van den Bergh, Holland

 

Vele “internetjaren” geleden was Annelies van den Bergh de eerste HZZ verzamelaar in Nederland die eBay (USA) ontdekt had. Ze informeerde de anderen en vertelde ook hoe het zoeken en bieden werkte. Een hele nieuwe wereld ging voor ons open, want door Ebay zijn we in contact gekomen met heel veel andere HZZ verzamelaars over de hele wereld. Klik hier om haar verzamelaarsportret te bekijken en als je geinteresseerd bent in de verhalen van andere HZZ verzamelaars, klik dan hier.

 

22 maart 2008         Nieuwe webpages met HZZ beeldjes

 

We hebben een heel bijzonder HZZ beeldje gekregen met horen-zien-zwijgen Bernhardiner honden. Jawel, dat zijn die beroemde Zwitserse honden die erop uittrekken met een klein vaatje met alcohol om hun nek, om mensen die in de bergen in moeilijkheden zijn geraakt te redden. Dit bijzondere kado was een prima reden om een internet-bladzijde met HZZ honden te maken. En omdat we toch al bezig waren, meteen ook maar met HZZ katten en HZZ koeien. Klik op de blauw onderstreepte teksten.

 

18 maart 2008          Nieuw verzamelaarsportret: Eli Shafir in Israel

 

Eli Shafir in Israel heeft ons een verhaal gestuurd waarom, hoe en wanneer hij met het verzamelen van Horen, Zien en Zwijgen is begonnen. Hij heeft ook wat foto’s van zichzelf en zijn collectie gestuurd en dit alles is nu samengesteld in een verzamelaarsportret. Als je ook de verhalen van andere HZZ verzamelaars over de hele wereld wil lezen, dan hier klikken.

 

17 maart 2008          Video Clips

 

Het is interessant om te zien hoeveel mensen over de hele wereld het Horen, Zien en Zwijgen symbool kennen. Acht nieuwe videoclips, die allemaal iets met HZZ te maken hebben zijn er aan onze website toegevoegd. Voor het gemak van diegenen die onze video-bladzijde al eens bezocht hebben, zijn de nieuwe dan ook met “new” gemarkeerd. Klik hier om de videoclips te bekijken.

 

15 maart 2008          Niet complete HZZ

 

Niet alle bezoekers van deze website weten, dat we ook een bladzijde met incomplete HZZ setjes hebben.

Het zal de meesten van ons wel eens gebeurd zijn: we kochten or kregen een HZZ trio dat dan bleek te bestaan uit bijv. 2x “niet horen” en 1x “niet zien”.  Vele andere van deze ongelukkige combinaties zijn natuurlijk mogelijk. Of dat een van de drie gebroken aankwam. Hier is nu een kans om dat ontbrekende exemplaar te vinden, of om een ander gelukkig te maken. Adverteren op deze bladzijde is gratis. Stuur ons een foto met informaties.

 

12 maart 2008          Three Wise Monkeys Conference in Virginia Beach, VA, USA

 

We hebben zojuist het laatste nieuws ontvangen over de United States 2008 "Three Wise Monkeys Conference" in Virginia Beach, VA. Klik hier voor het laatste nieuws (en hier om je aan te melden). En kijk ook eens naar het plaatje in het gastenboek.

 

09 maart 2008         Telefoonkaarten met horen, zien en zwijgen

 

Telefoonkaarten worden sinds ca. 1975 verzameld en rond 1995 waren er wereldwijd meer dan 2 miljoen verzamelaars. Deze hobby loopt in de laatste jaren terug door het feit dat steeds meer telefoonmaatschappijen deze kaarten niet meer uitgeven. Er bestaan telefoonkaarten met Horen Zien en Zwijgen afbeeldingen. Klik hier om ze te bekijken.

 

06 maart 2008         Een nieuw verzamelaarsportret: Michel van Ostaaijen

 

Ongeveer een maand geleden kwam ik in kontakt met Michel (ik schreef erover op 7 februari). Sindsdien hebben we ervaringen over HZZ en over het internet uitgewisseld. Hij heeft me ook een tekst en foto’s van hemzelf en zijn verzameling gestuurd en nu is zijn verzamelaarsportret klaar. Michel heeft ook een eigen website (Weblog) met foto’s van zijn verzameling. Dat alles is te bekijken door hier te klikken.

 

04 maart 2008         HZZ gespen voor riemen

 

Een nieuwe bladzijde met foto’s van HZZ riemgespen is klaar. Klik hier om het een en ander te bekijken. Als je wat andere Horen Zien en Zwijgen artikelen wil zien, in groepen ingedeeld, klik dan hier.

 

28 februari 2008     Plaatje van de Maand – maart 2008

 

We hebben al eens een foto van horen, zien en zwijgen priesters gehad en ook van politie-agenten. Daarom denken we dat het nu tijd wordt voor een foto van jonge boeddhistische monniken in de bekende houding. Hier klikken voor het Plaatje van de Maand voor maart 2008 en hier voor een overzicht.

 

26 februari 2008     Nieuwe beoordelingen van HZZ

 

Van twee HZZ verzamelaars in Nederland hebben we foto’s van HZZ beeldjes ontvangen voor kommentaar. Als je wilt kijken, hier klikken en dan staan onderaan de items # 19, 20 and 21.

 

24 februari 2008      Onze online shop voor horen, zien en zwijgen.

 

Er zijn weer nieuwe HZZ in onze verzamelwinkel. Als je iets ontdekt, dat je interesseert, laat het ons even weten en we zeggen je dan hoeveel het kost om het op te sturen. Meestal is het een goed idee om meerdere artikelen tegelijkertijd te kopen, omdat dat vaak een behoorlijke besparing van de portokosten betekent. Hier klikken om de verzamelwinkel te bezoeken.

Misschien wil je ook eens zien welke HZZ inmiddels een plaatsje gevonden hebben in verzamelingen in steeds meer landen: Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, United Kingdom, USA en Zwitserland.

 

23 februari 2008       Hotel House by the Pond in Bangkok

 

We hebben informatie ontvangen, dat in de binnentuin van dit hotel een behoorlijk aantal horen, zien en zwijgen beelden staan. In de website van dit hotel is er echter niets over te vinden. Klik hier om de foto’s te zien die we van Marc Wyss ontvangen hebben.  Om websites van andere firma’s te zien die allemaal iets met de drie apen te maken hebben, hier klikken.

 

11 februari 2008      Borduren en knutselen van HZZ

 

Geinspireerd door een aantal enthousiaste HZZ verzamelaarsters hebben we de bladzijde met HZZ handwerkjes opgedeeld in borduurwerk en andere “knutselprojecten” en er meteen ook een aantal nieuwe items aan toegevoegd. Om de nieuwe bladzijden te zien, hier klikken.

 

07 februari 2008      Alweer twee nieuwe HZZ verzamelaars

 

Onlangs kwam ik in contact met Jeanne in Eindhoven, die een heel leuke HZZ verzameling heeft en me daar ook foto’s van gestuurd heeft. Een paar dagen geleden kreeg ik een email van Michel in Etten-Leur die sinds begin 1980 HZZ verzamelt. Michel heeft onlangs z’n verzameling op het internet gezet en zijn verhaal met alle foto’s kun je bekijken door hier te klikken. Alle twee hebben ook in het Gastenboek van deze website geschreven. Jeanne en Michel, jullie zijn alle twee hartelijk welkom in onze groep en we hopen jullie op de HZZ dag in Eerbeek te ontmoeten.

 

04 februari 2008      Optocht met als onderwerp: Horen, Zien en Zwijgen

 

De kindercarnevalsoptocht van zondag 3 februari in Eindhoven met het thema Horen, Zien en Zwijgen was voor HZZ verzamelaars geen groot succes. We berichten er toch even over, omdat we dit gebeuren op 13 januari aangekondigd hadden. Spandoeken of borden met teksten waren er wel te zien, maar geen apen die zich oren, ogen en mond dicht hielden.

Het leukste van het geheel is eigenlijk nog de website, want als je die gaat bekijken (en je luidsprekers aanstaan) dan hoor je een karnevalslied over Horen, Zien en Zwijgen. Op diezelfde bladzijde staat ook nog een leuke HZZ kleurplaat voor kinderen die je kunt downloaden. Hier klikken.

 

29 Januari 2008       Plaatje van de Maand voor februari 2008

 

Het Plaatje van de Maand voor februari 2008 gaat over politie-agenten. Helaas heb ik geen informatie waar deze foto was opgenomen, maar ik ben er zeker van dat het niet hier in onze omgeving was.

Als je zelf ook een leuke of interessante foto hebt, die geschikt zou kunnen zijn als Plaatje van de Maand, stuur ons een mailtje. Om alle Plaatjes van de Maand te zien, hier klikken.

 

27 Januari 2008       Three Wise Monkeys in Flickr

 

Kijk eens in Flickr naar een grappige verzameling foto’s met als thema: Three Wise Monkeys. (het gaat echter alleen om horen, zien en zwijgen mensen, niet om apen). Hier klikken voor het album en hier voor de diashow. Als je Flickr nog niet kent: het is waarschijnlijk het grootste online foto-platform van de wereld.

 

22 Januari 2008        Nieuwe beoordelingen

 

Een aantal interessante horen, zien en zwijgen beeldjes worden besproken. Klik hier om er meer over te lezen.

 

17 Januari 2008        HZZ poëzie en songteksten

 

Als je er een tijdje niet meer naar gekeken hebt, is de rubriek HZZ poëzie & songteksten zeker weer eens de moeite waard. Er zijn een behoorlijk aantal nieuwe teksten aan toegevoegd en we zijn nu bij meer dan 60 stuks in zes verschillende talen. Bij de engelse teksten zijn er een aantal nogal verward, soms is het taalgebruik grof, andere zijn politiek gekleurd, maar ja, dat hoort er toch ook allemaal bij.

 

13 Januari 2008       Optocht met als onderwerp: Horen, Zien en Zwijgen

 

Van Bep en Ben van Baarle hoorden we, dat er op zondag 3 februari vanaf 14 uur in de Heuvel Galerie in Eindhoven een kindercarnevalsoptocht wordt gehouden onder het motto: Horen, Zien en Zwijgen. Misschien wel leuk om eens te gaan kijken wat kinderen van dit onderwerp maken? (En om een paar leuke foto’s te maken?)  Verdere informaties kun je in het internet lezen, door hier en hier te klikken.

 

11 Januari 2008        Videoclips

 

In het afgelopen jaar zijn we begonnen met het verzamelen van “HZZ” videoclips; korte filmpjes, die op de een of andere manier iets met Horen, Zien en Zwijgen te doen hebben. Het is verbazingwekkend wat er op dat gebied allemaal bestaat. Bezoeken aan Nikko in Japan, min of meer serieuze reklamefilmpjes, maar ook volkomen onzin van mensen die zich vervelen en gewoon maar wat opgenomen hebben. Wat echter duidelijk wordt, is dat ongelooflijk veel mensen over de hele wereld het Horen, Zien en Zwijgen symbool blijken te kennen. Voor diegenen die alle videoclips willen gaan bekijken, opgepast, er zijn er wel een paar bij die behoorlijk langdradig zijn. Soms hebben we erbij gezet op welke stand van de teller het HZZ beeld staat. Veel plezier, hier klikken voor de Videoclips.

 

05 Januari 2008         Verzamelkrant

 

Twee weken geleden schreven we al over het artikel in de Verzamelkrant van december 2007 over horen zien en zwijgen. Voor diegenen die deze Verzamelkrant nog niet gezien hebben, is hier een online versie. Hier klikken. Als je de Verzamelkrant nog niet kent, dan is het werkelijk de moeite waard om een proefnummer aan te vragen. In elke uitgave staan heel uitgebreide lijsten met alle vlooien- antiek- en andere markten in heel Nederland en België.

PS: Als je speciaal het proefnummer van december 2007 (met HZZ artikel) wil aanvragen, klik dan in de website van de Verzamelkrant niet op “Proefnummer” maar op “Contact” en maak daar je wensen kenbaar.

 

 

Voor alle vroegere uitgaven van de Nieuwsbrief, hier klikken.

 

Disclaimer

 

De informatie op deze internet-pagina en daaraan gekoppelde pagina's wordt U aangeboden. De informatie wordt geleverd "zoals ze is". In geen enkel geval kunnen wij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor enige schade die het resultaat zou zijn van de levering, werking of gebruik van de informatie op deze pagina. Wij gebruiken elke denkbare zorgvuldigheid in het plaatsen van links naar derden, nemen hiervoor en met name voor de inhoud daarvan, echter uitdrukkelijk geen verantwoording. Worden links geactiveerd en daarmee de site verlaten, gebeurt dat op eigen risico.

Please report dead links

Contact

Home

Back to top