Terschuur 2021 Nederland

Horen Zien en Zwijgen Verzamelaarsdag – Three Monkeys Collectors Day

affensymbol3

(Scroll down for more pictures)

Fotos: Susan ten Kate,Rowie Korpel en Sofie D‘Hondt

Meer foto’s en verslag - more pictures

 

 

   

 

  

 

   

 

      

 

 

  

 

 

     

 

   

 

Verslag van Susan ten Kate

HZZ-dag van 2 oktober 2021 in Terschuur

Beste verzamelaars,

 

Na alweer een week van bezigheden, schrijf ik over de gezellige HZZdag 2021 in het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur.

Het was een spannend jaar voor de organisatoren Henk, Yvonne en Syb, Susan omdat de corona ons parten speelde en het in 2020 niet door kon gaan. Toen hadden 30 HZZverzamelaars zich opgegeven. Het organiseren dit jaar weer opgepakt en gelukkig gaven 31 mensen zich op. Helaas door gezondheidsredenen moesten 6 mensen zich afmelden. Dus 25 mensen!

 

10:30 Ontvangst. Wij waren rond 9.30 uur in het museum en al snel kwamen er verzamelaars binnen. De koffie werd om 10 uur ingeschonken en we kregen er heerlijk gebak bij. We hadden 2 zalen tot onze beschikking. 1 voor het bijeen komen en de lunch en de andere voor de verkoop. Bij binnenkomst kregen we een naamsticker op, gemaakt door Henk. Ook al kennen de meesten elkaar, de namen zijn soms moeilijk te onthouden! Allen waren blij dat we elkaar zagen en Yvonne en Susan heetten iedereen WELKOM. Om Joke Holleman, die op 9 september is overleden, te gedenken hadden we een mooie foto in gelijst met ervoor 2 brandende kaarsen. Susan bracht nog vele groeten van verzamelaars over die na de laatste opgave oproep iets per email van zich hadden laten horen. Ook lagen er 5 kaarten voor verzamelaars die wel een steuntje in de rug verdienden en helaas niet konden komen. Deze getekende kaarten zijn inmiddels verstuurd. Na de mededelingen konden we bijpraten en genieten van koffie/thee met gebak. MMMMMMM

 

11:00 1ste Rondgang door het museum. Voordat we gingen, kwam eigenaar Ronald ons vertellen wat de bedoeling was. Daarna hadden we tot 12.30 uur om alles te bewonderen en vooral de HZZapen niet te vergeten, die mensen hadden geschonken o.a. Hennie van ’t Hul.

Het was de moeite waard! We keken onze ogen uit. Iedereen besefte wel dat zij of hij best dingen hadden weggegooid, die hier opgesteld stonden. Er werden herinneringen opgehaald over objecten die we vroeger ook gebruikten of mee hadden gespeeld. Er was nu een expo van een Fabeltjeskrant verzamelaar. Prachtig! Als je nog nooit in het museum bent geweest, dan is dit een aanrader. Of je bent misschien aan het ont-spullen? Dan willen ze het hier misschien wel hebben.

 

12:30-13.30 Lunchtijd. Even bijkomen van alle emoties van wat er in het museum was te bewonderen. We kregen heerlijke gevulde tomatensoep en bij het brood een kroket voor de liefhebbers. Uiteraard met drinken erbij. Na de lunch vertelde Yvonne dat er naambordjes waren met het jaar 2121. Dat was geen vergissing. Nee, diegene mocht 2022 organiseren! NEE hoor, dit was een grap van Yvonne. Zij vroeg toen of er liefhebbers waren om de HZZdag 2022 te organiseren. Die waren er en dat zijn Ine en Ben Beker. Dus verzamelaars als jullie niet in Terschuur waren. In 2022 is de HZZdag in Gennip. Nadat we buiten in het mooie weer een prachtige groepsfoto hebben gemaakt, was het tijd voor de 2e ronde door het museum. Zelfs buiten was er van alles te doen en te zien op landbouwgebied. Uiteraard kon men genieten op het terras.

 

14:30 De tafels klaarzetten voor de Verkoop. Sofie met haar prachtige kaartendoos, deed de loting waardoor we een eerlijke verdeling van verkoop krijgen. Helaas was er een verkoper die al begon te verkopen terwijl de andere verkopers druk waren met de prijzenbriefjes te schrijven. Er waren verzamelaars die al gingen kopen. Misschien niet voor iedereen duidelijk; deze manier van loting is destijds ingesteld zodat bij de HZZclub iedereen gelijke koopkansen heeft. Dus niet degene met veel geld koopt de meeste ‘apen’ of wie het eerst mooie ‘apen’ ziet, koopt ze. Nee wachten op de loting van Sofie! Na deze verkoop mag er van de overgebleven waar, wel gelijk worden gekocht.

Henk Vonk had op hun verkooptafel een raadsel voor ons. We mochten raden hoe zwaar de grote aap met 2 kleintjes was. Wie het rade of er het dichtstbij kwam, mocht de aap mee naar huis nemen. De winnaar was Jean-Marie.

 

16:30 Afsluiting van de HZZdag. We mogen terugzien op een super geslaagde dag. Bovendien troffen we weer om ook buiten te zijn. Met een ‘sluitdrankje’ namen we afscheid van 6 mensen met een tot ziens in 2022. Er gingen 19 mensen in restaurant ‘de Goudreinet’ dineren. Ook dat was goed verzorgd en ik denk dat de meesten heerlijk hebben gegeten. Met een tot ziens in 2022 kregen Henk, Yvonne, Syb en Susan een ‘Dank je wel voor de goedgeslaagde HZZdag 2021’.

 

Please report dead links

Contact

Home

Back to top