Goirle 2019 Nederland

affensymbol3

(Scroll down for more pictures)

Photos: Susan ten Kate

Meer foto’s en verslag - more pictures - mehr Bilder  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag van Susan ten Kate

HZZ-dag van 28 september 2019 in Goirle

 

Beste verzamelaars,

Graag zal ik nu een verslag schrijven over de gezellige HZZdag in Goirle bij Ans en Bert met hulp van Ans haar zus Mary. Het was best spannend voor ze omdat zij vorige jaar in Oss voor het eerst erbij waren en dit jaar al een HZZ dag organiseerden. Petje af!

 

Dagindeling:

 

10:30 ontvangst met koffie/thee en gebak De leden die zich hadden opgegeven, konden het Wijkcentrum ‘de Wildacker ‘vinden. Toen Henny en Relie aanwezig waren kon Ans iedereen WELKOM heten. Sofie met aanvulling van Dolf vertelden over het definitieve afscheid van Ger Gal. Om hem te gedenken hadden we een mooie foto in de lijst van Eddy in ons midden gezet. Susan had nog enkele mededelingen.

Bij binnenkomst kon iedereen de onkosten €25 betalen en kregen we een naamsticker op. Ook al kenden de meesten elkaar, de namen zijn soms moeilijk te onthouden! Daarna heerlijk bijpraten en genieten van koffie/thee met appelgebak. MMMMMMM

Eric en Sofie en zoon Berre, die dit keer thuis was, hadden een raadsel voor ons. We mochten de gehele dag raden met hoeveel items zij op de verkoop zouden staan. Wie het rade of er het dichst bij was, kreeg een prachtig wit glinsterend HZZshirt. (zie foto’s) De winnaar was Susan. Er waren 99 items en Susan zat er het dichtst bij met 66.

 

12:00 Gaan we naar de Stichting Heemkundekring en krijgen daar een rondleiding van een gids. Henny, Relie en Dolf bleven en zochten mooie kaarten uit voor Jean-Mari en 3 mensen die stopten met de verzameling en uit het bestand wilden.

De rest van de ‘apenfamilie’ ging met de benenwagen naar het museum onder een stralende zon. Het was de moeite waard. We werden in 2 groepen verdeeld en mochten het museum, bestaande uit een heemhuis, schuurkerk met tuin en het museum bezichtigen. Ik verbaasde mij om een nieuwe Friese kaatsbal te zien. Dit alles stond in het HART van de gemeente Goirle. Er was te weinig tijd. Voor een volgend bezoek is er zeker nog genoeg om te bewonderen!

 

13:30  Lunch. Terug gekomen zaten we aan een grote tafel en kregen we soep met broodjes en drinken. Bovendien stond er bij ieder bord een Apenkaart, gekregen van Dolf. Susan en Yvonne hadden een idee voor de HZZdag voor 2020. Susan vroeg of er liefhebbers waren om de dag te organiseren. Toen viel het stil…….Het idee van Yvonne om de HZZdag 2020 in het Speelgoed Museum in Terschuur (gemeente Barneveld) te houden leek ieder een goed idee. Susan en Yvonne gaan het uitwerken en de conceptdatum wordt zaterdag 3 oktober 2020.

 

14:30. Quizz Ja die zouden we bijna overslaan want de verzamelaars waren al druk in een zijkamer om hun waar op tafels te zetten. Nee Ans vertelde dat we eerst een Quizz deden waarbij we niet bij elkaar mochten afkijken. Nou of dat goed is begrepen weet ik niet. De uitslag werd bij elkaar gedaan en als prijs mochten we om beurten, de beste voorop, een prijsje uitzoeken. Mijn appelhuisje hangt aan de pergola. Nu hopen dat de vogels en insecten ervan genieten.

 

15:00  Tafels klaarzetten en verkoop Voor de meesten al gebeurd. Sofie en Eric hadden een prachtige nieuwe kaartendoos gemaakt, waardoor de eerlijke verdeling van verkoop door kon gaan. Misschien niet voor iedereen duidelijk maar deze manier van loting is destijds ingesteld zodat bij de HZZ club geldt dat iedereen gelijkwaardig is. Dus niet degene met veel geld koopt de meeste ‘apen’. Na de verkoop werd er van de overgebleven waar, verkocht.

 

17:00  Afsluiting van de HZZ dag. Ans en Bert en Mary mogen terug zien op een super geslaagde dag. Bovendien troffen we het met het goede weer. We namen afscheid van elkaar met een tot ziens in 2020. Niet iedereen, want een groep van 12 mensen ging nog dineren met elkaar. Dat zal vast gelukt zijn want ik ging weer richting Fryslân waar ik vreselijk weer kreeg vanaf de polder. Om 19.30 uur was ik thuis in Nijland.

 

Bedankt Ans en Bert uit  Goirle met een tot ziens in 2020.

 

De organisatie van de HZZ-dag 2019

Ans en Bert van der Wielen

 

Please report dead links

Contact

Home

Back to top